На Житомирщині правоохоронці розшукали зниклого школяра

На Житомирщині правоохоронці розшукали зниклого школяра

29.05.15 12:19 0 539
12-річний житель Житомирщини, який ще вранці 27 травня пішов до школи, увечері не повернувся додому. Правоохоронці, до яких батьки звернулися пізньої години, знайшли хлопця наступного ранку. Виявилося, що він заночував у свого друга.

Схвильована мати звернулась до міліції близько 2 години ночі із заявою про те, що її 12-річний син пішов з дому близько 8-ї ранку до школи, однак увечері не повернувся додому.

Працівники міліції негайно розпочали заходи щодо розшуку зниклого хлопчика. Вони перевірили місцеві розважальні та торгівельні заклади, закинуті будівлі та інші місця, де могла б залишитися дитина.

Зрештою правоохоронці дізналися, що у хлопця нещодавно з'явився новий друг. До нього додому вони й направилися.

- Наші припущення виявилися правильними: підліток дійсно залишився на ніч у свого нового знайомого, - розповів начальник Олевського РВ УМВС Віктор Думан. – Вранці, коли ми завітали до його будинку, хлопці спокійно спали, а господарі навіть не підозрювали, що їх гостя розшукують.

Школяра повернули додому. Працівники міліції провели з родиною профілактичну роботу та сподіваються, що у подальшому таких неприємностей у них не трапиться.

Правоохоронці зазначають, що дорослим слід вчити своїх чад елементарним правилам безпечної поведінки у різних ситуаціях. Дитина має знати, кому можна довіритись, розповісти про власні проблеми та отримати допомогу.

Також варто пам'ятати: у разі, якщо дитина вчасно не з'явилася додому і ніхто не знає про її місце знаходження, необхідно негайно звернутися до міліції.

Окрім того, якщо ви помітили на вулиці, у крамниці чи іншому громадському місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, варто поцікавитися, де її батьки. Бажано перевірити версію, яку розповідає неповнолітній, адже з певних причин це не завжди може бути правдою. У разі підозри, що підліток займається бродяжництвом, негайно повідомте у міліцію за телефоном «102». Не будьте байдужими до дитячої долі!

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області,

за інформацією Олевського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП на Волині: Водій ...

КОМЕНТАРІ