Івано-Франківщина: урок з безпеки – заради життя!

Івано-Франківщина: урок з безпеки – заради життя!

30.05.15 08:02 0 588
П'ятниця, 29 травня 2015, 13:09 |

29/05/2015

Під таким девізом працівники підрозділів Державтоінспекції області провели уроки в шкільних навчальних закладах , які передусім мають перед собою мету: нагадати дітям про Правила поведінки на дорогах під час літніх канікул.

Робота з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму постійна і систематична, як з боку батьків, педагогів так і працівників Державтоінспекції, але як не прикро, діти потрапляють в дорожні пригоди, в яких травмуються, а інколи і стають жертвами помилок. Третина від усіх скоєних дорожньо-транспортних пригод з участю дітей стається з їх вини, тому під час бесід в учнівських аудиторіях інспектори розповідають, що на дорогах потрібно бути уважними, не відволікатися в процесі дорожнього руху, оскільки найменша неуважність може призвести до летальних наслідків.

В цьому році на Івано-Франківщині в ДТП загинуло двоє неповнолітніх, а понад 20 отримали травми та каліцтва.

Найчастіше в автопригодах травмуються діти-пішоходи, потім пасажири автотранспорту, рідше – водії мопедів, велосипедів, скутерів. Винні тут дорослі. В першу чергу водії, в т.ч. водії-батьки, які порушують Правила, що призводить до ДТП. Крім того вина дорослих у тому, що не навчили, не проконтролювали дитину, одним словом не забезпечили належних умов як для тих дітей, яких перевозили, так і тих, що порушували правила поведінки на дорозі. Зокрема, коли батьки купляють дитині велосипед, чи мопед то вони мають і навчити, і перевірити знання Правил, як практичних навиків так і теоретичних, адже неодноразово трапляються пригоди, коли діти виїжджають з другорядної дороги на головну, не надавши переваги в русі автотранспорту, що рухається, чи виїжджають на смугу зустрічного руху і т.д. Коли спілкуєшся із дітьми, учасниками ДТП, то виявляється, що їхні батьки є водіями автотранспорту, а своїх дітей не навчили азів дорожньої грамоти, тож наслідки нещасть із дітьми – це, безперечно, вина дорослих.

Тож, шановні батьки, під час літніх канікул контролюйте своїх дітей, особливо тих, хто має велосипеди, нагадуйте їм повсякчас, про поведінку на дорогах, щоб Ваші діти завжди були у безпеці!

Дорогі діти-пішоходи!

Будьте уважними на дорогах, дослухайтеся до порад дорослих, не вибігайте на проїжджу частину дороги, не впевнившись у відсутності небезпеки, не виходіть раптово на пішохідний перехід та на дорогу із-за транспорту, що стоїть, або інших перешкод, що обмежують оглядовість дороги, не грайтеся на дорогах, ідіть краєм проїжджої частини назустріч транспорту, що рухається, при переході дороги не зупиняйтеся та не відволікайтеся під час руху транспортних засобів.

Шановні діти-водії велосипедів, мопедів!

Пам'ятайте Ви – водій і повинні знати та дотримуватися Правил дорожнього руху для водіїв!

Ви маєте вивчити дорожні знаки, правила проїзду перехресть та правила для водіїв велосипедів та мопедів!

Забороняється: керувати мопедом чи велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в умовах недостатньої видимості – з неувімкненою фарою і заднім ліхтарем на мопеді чи без світлоповертаючих елементів на велосипеді, під час руху триматися за інший транспортний засіб, їздити, відпустивши кермо, та забирати ноги з педалей.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 02.06 – у місті Житомирі ...

КОМЕНТАРІ