Депутати схвалили проект Перспективного плану формування тергромад Хмельниччини

Депутати схвалили проект Перспективного плану формування тергромад Хмельниччини

30.05.15 13:42 0 534
28 травня, під час засідання сесії обласної ради депутати схвали проект Перспективного плану формування територій громад Хмельницької області. За таке рішення проголосували 56 із 73 присутніх обранців.

Згідно із перспективним планом формування територій громад, на території Хмельницької області планується утворити 54 спроможних об'єднаних територіальних громади, у тому числі – 13 міських, які об'єднують території міст та прилеглих до міст сільських рад, та 41 селищну та сільську об'єднану громаду.

В межах Новоушицького, Старосинявського та Ярмолинецького районів запропоновано утворити по одній об'єднаній територіальній громаді.

В цілому, рішення прийнято в результаті тривалої дискусії. В обговоренні цього питання взяла участь значна частина депутатів, голів районних рад, сільських голів та представники громадськості. До конструктивної позиції та схвалення перспективного плану закликав депутатів голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний та голова обласної ради Іван Гончар.

Директор регіонального офісу реформ Сергій Яцковський запевнив депутатів, що схвалення перспективного плану не призводить до автоматичного об'єднання громад. Кінцеву крапку у затвердженні цього документа поставить Кабінет Міністрів України, виходячи з Методики формування спроможних територіальних громад та КОНЦЕПЦІЇ реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

«Були важливі пропозиції, що саме потрібно доопрацювати у перспективному плані об'єднання громад. Були і популістські заяви, але ми всі повинні зрозуміти, що у наших інтересах покращення для людей. Ми найняті громадою і ми - депутати, керівники районів, міст - кому делеговані певні повноваження маємо відстоювати інтереси громади, об'єктивно вивчивши хоча би закон. Коли приходили чіткі зрозумілі пропозиції до робочої групи, до офісу реформ – все це було і буде враховано.» - зазначив в ході обговорення Михайло Загородний. Звертаючись до депутатів, він наголосив, що емоції не призведуть до конструктиву.

Голова адміністрації Михайло Загородний закликав усіх підтримати проект перспективного плану і після того активно долучитися до конструктивного доопрацювання та пропозицій до адмінреформи.

«До надходять пропозиції громад, їх бачення розвитку громад і цей процес буде продовжуватися до 15 липня,» - сказав він.

Під час розгляду другого питання порядку денного «Про затвердження Плану заходів з реалізації Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2015-2017 роки» зібрання розподілило видатки на суму 124,1 млн. грн, що мають надійти за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році. У 2016 році сума зросте до 176 млн. грн. Ці кошти направлятимуться на розвиток інфраструктур об'єднаних територіальних громад.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ