За фактом блокування роботи сесії Чернігівської міськради відкрито кримінальне провадження

За фактом блокування роботи сесії Чернігівської міськради відкрито кримінальне провадження

30.05.15 11:30 0 561
У Чернігові міліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування роботи сесії Чернігівської міськради 28 травня.

Як повідомила помічник начальника міського відділу міліції по зв'язках із ЗМІ Наталія Човпило, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку). Санкція статті передбачає покарання від накладення штрафу до арешту строком на шість місяців. Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, учора близько 14.30 до чергової частини міліції надійшло повідомлення про перешкоджання роботи сесії Чернігівської міської ради. На місці слідчо-оперативна група опитала свідків та учасників подій.

Зранку у приміщення міської ради зайшли кількасот чернігівців, вони зайняли місця у сесійному залі та розташувалися у проходах. Основними вимогами було зниження тарифів на житлово-комунальні послуги.

Міський голова Олександр Соколов розпочав сесію, однак не зміг навіть оголосити питання порядку денного. Представники громадськості почали блокувати трибуни, вимагаючи слова. Між представниками різних організацій виникла перепалка – серед присутніх на сесії частина людей вимагала проведення засідання, оскільки депутати міськради мають розглянути їхні питання. Біля президії почалася штовханина. О. Соколов оголосив перерву.

Серед питань, що мала розглядати сесія міськради, - затвердження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку м. Чернігова на 2015-2023 роки, виділення коштів та земельних ділянок для учасників АТО, а також бюджетні питання, вирішення долі залізничної лікарні.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ