В Чернівецькій області підбито підсумки командно-штабних навчань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

В Чернівецькій області підбито підсумки командно-штабних навчань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

30.05.15 15:30 0 597
29 травня в приміщенні чернівецької філії ПАТ «Укртелеком» було проведено нараду щодо підбиття підсумків командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області, які тривали з 26 по 29 травня. Нарада пройшла під головуванням голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука. Участь у заході взяли керівник командно-штабних навчань заступник директора – начальник відділу інженерно-технічних заходів та експертизи Департаменту організації заходів цивільного захисту Сергій Осипенко, представники обласної державної адміністрації, керівництво Управління ДСНС України у Чернівецькій області та керівники інших служб цивільного захисту.

В ході засідання Сергій Осипенко детально розповів про хід проведення навчань. Зокрема, він зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи при ліквідації умовної надзвичайної ситуації на залізничному вокзалі обласного центру діяли чітко та впевнено, що дозолило в короткі терміни ліквідувати умовну пожежу. Також з позитивної сторони було відзначено активну співпрацю між рятувальними підрозділами Управління ДСНС та волонтерами в ході ліквідації умовної надзвичайної ситуації, пов’язаної із затопленням території Новоселицького району внаслідок паводку.

«За підсумками проведення командо-штабних навчань можна зазначити, що органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернівецької області до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайної ситуації в цілому готові» – повідомив Сергій Осипенко.

Разом з цим, керівник обласної державної адміністрації Олександр Фищук сказав, що Чернівецька область вже має гіркий досвід виникнення надзвичайних ситуацій, тому служби цивільного захисту краю повинні буди готовими до реагування в любий момент. «Всі ми знаємо яка складна ситуація на даний момент є в Україні. Тому служби цивільного захисту як ніколи повинні бути готовими до боротьби з надзвичайними ситуаціями різного характеру. Саме від нашої роботи залежить наскільки будуть захищені наші громадяни» – підбив підсумки наради Олександр Фищук.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державна екологічна ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ