На Тернопіллі голова обласної ради Василь Хомінець відвідав музей-садибу Ярослава Стецька

На Тернопіллі голова обласної ради Василь Хомінець відвідав музей-садибу Ярослава Стецька

30.05.15 16:49 0 653
Необхідно наголосити, що Великий Глибочок багатий на музеї. З ініціативи директора місцевої школи Надії Тищук та педагогічного колективу в школі, що носить ім'я провідника українських націоналістів, створено прекрасний музей. Очільник облради ознайомився із його експозицією. Є тут і багато матеріалів, присвячених Ярославу Стецьку та його родині. Свято оберігають тут і історію села, і пам'ять інших відомих земляків, як то – Петра Медведика.

Побував Василь Хомінець і у музеї-садибі Ярослава Стецька, який також є у селі Великий Глибочок Тернопільського району. Саме тут, за даними директора музею Мирона Сагайдака, в будинку тітки і народився Ярослав Стецько. У цьому будинку він провів частину своїх дитячих і юнацьких років. Ця споруда - найстаріша у селі. Будівництво її датоване кінцем 1770-тих років. У 2002-му тут облаштували музей провідника ОУН. Мирон Сагайдак розповідає, що тут бували митрополит Андрей Шептицький, патріарх Йосиф Сліпий, Іван Франко, Соломія Крушельницька та ще багато відомих постатей.

Василь Хомінець переконаний, що такі заклади необхідно зберегти для майбутніх поколінь. “Такі музеї ліпше від будь-чого іншого виховують молодь, переповідають славну істjрію нашого народу”, – вважає голова облради.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку підліткова ...
Наступна новина: На Вінничині відбулися ...

КОМЕНТАРІ