У Рівному встановили десятимільйонний газовий лічильник

У Рівному встановили десятимільйонний газовий лічильник

31.05.15 11:54 0 878
28 травня, в квартирі будинку на вулиці Княгині Ольги, 6 у Рівному працівники ПАТ «Рівнегаз» встановили лічильник. Як виявилося, в Україні — це десятимільйонний прилад обліку газу.

— У Рівному відбулася унікальна подія не лише для міста, — каже міський голова Володимир Хомко — а й для всієї України. Адже встановлення газових лічильників нині надзвичайно актуальне питання. Зараз, як на мене, треба докласти максимум зусиль, щоб стопроцентний облік був на всі енергоносії. І приємно те, що Рівне гармонійно вписується у цей європейський тренд.

Ми вже вийшли на 75-відсотковій рубіж зі встановлення приладів обліку води, 66- відсотків домогосподарств мають газові лічильники, майже 50 відсотків будинків користуються лічильниками теплової енергії. При цьому лише за один місяць в рамках програми 50 на 50 на встановлення теплових лічильників у нас заяви написали мешканці150 будинків. Відтак, у Рівному в цьому році буде глобальний прорив. Судіть самі: у місті приблизно 740 багатоповерхівок приєднані до централізованого теплопостачання, з них трохи менш як 300 мали лічильники, а цього року поставимо ще майже 200 приладів обліку тепла. Уявіть: 300 лічильників за 24 роки незалежності і 200 – за останній рік!

Ставимо перед собою амбітну мету – за рік-два Рівне має мати стовідсотковий, як це є з електроенергією, облік всіх енергоносіїв. Думаю, зі встановленням газових лічильників у нас буде найменше проблем, бо маємо в Рівному ТзОВ «Самгаз», який чи не найпотужнішим виробником лічильників в Україні.

До речі, за даними «Нафтогазу» з майже 14 мільйонів газифікованих домогосподарств в Україні газовими лічильниками обладнані 71,2 відсотка. Це дає можливість врахувати майже 90 відсотків газу, який використовує населення. Разом з тим, згідно зі світовою практикою, встановлення лічильників газу дозволяє зменшити рахунок за газ до 30 відсотків. Отож, відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» встановлені такі терміни оснащення житла лічильниками:

— до 1 січня 2016 р. – якщо природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

— до 1 січня 2018 р. – якщо природний газ використовується лише для приготування їжі.

Законодавством визначено три джерела фінансування встановлення лічильників газу – кошти державного бюджету, кошти газорозподільчих підприємств та кошти населення.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Саакашвілі став ...
Наступна новина: юні хмельничани випробували ...

КОМЕНТАРІ