На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Велика Кісниця Ямпільського району (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій ознайомився з роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Велика Кісниця Ямпільського району (+фото)

31.05.15 14:13 0 680
29 травня, в ході робочої поїздки на Ямпільщину голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що в селі Велика Кісниця Ямпільського району.

Амбулаторія, у зв'язку з проведенням на Вінниччині пілотного проекту у сфері охорони здоров'я, була створена шляхом реорганізації дільничної лікарні та обслуговує нині понад 2,6 тисяч мешканців Великої Кісниці.

Минулої осені Українським Фондом Соціальних Інвестицій у співфінансуванні з обласним та районним бюджетами, спонсорами і територіальною громадою розпочато ремонт будівлі лікарського закладу початковою кошторисною вартістю 1105,0 тис. грн. За цей час у приміщенні амбулаторії замінено 41 вікно та 4 дверей, здійснено утеплення фундаменту й стін та облицювання цоколя, а також проведено низку інших ремонтних робіт. Для повного завершення ремонту з районного бюджету виділено 21 тис. грн. на придбання матеріалів та 6 тис. грн. спонсорських коштів.

У ході візиту голова облдержадміністрації оглянув приміщення медичного закладу та поспілкувався з працівниками амбулаторії, поцікавившись їх думкою щодо результатів реформи, проведеної на первинному рівні медичної допомоги. Відтак висловив і власну позицію з цього питання.

«Наразі триває дискусія з приводу продовження реформування системи охорони здоров'я. У сільській місцевості інститут сімейного лікаря досить гарно себе зарекомендував. Також добре на практиці себе показали новостворені госпітальні округи. Наразі із запланованих одинадцяти в області їх створено лише три. Цю роботу потрібно продовжити, тому що є медичні спеціальності, фахівців з яких у кожному районі підтримувати неефективно, а от в госпітальному окрузі вони необхідні», - відмітив Валерій Коровій.

ж найбільше дискусій, за словами очільника регіону, виникає довкола подальшого шляху розвитку центральних районних лікарень.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині валерій ...
Наступна новина: На Вінничині валерій ...

КОМЕНТАРІ