В Івано-Франківську відбувся «Велодень» із понад тисячею учасників

В Івано-Франківську відбувся «Велодень» із понад тисячею учасників

31.05.15 11:26 0 724
Більше тисячі івано-франківці взяли участь у велопробігу, яким розпочався «Велодень-2015». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами головного координатора велодня, члена клубу «Велосталкер» Олександра Хоменка, коли сім років тому проходила перша така акція, на неї вийшло 60 осіб, в минулому році вже було 718, а тепер вдалося подолати тисячний рубіж.

Велосипедисти колоною, що розтяглася на кілька сотень метрів, вирушили від площі перед адмінбудинком центральними вулицями до міського озера. Колону супроводжували «маршали», які слідкували за порядком. Було багато дітей, найменшому з яких виповнився всього рік.

Велосвято продовжилося біля озера. Діяли п’ять майстер-класів. Це, зокрема, як правильно доглядати за велосипедом, як міняти деталі, як правильно харчуватися перед довгою мандрівкою чи змаганнями. Студенти-волонтери показували, як надавати невідкладну допомогу саме в умовах подорожі велосипедом.

«Таким всеукраїнським велоднем ми хочемо показати, що нас багато, що нас щороку стає більше, і що на нас давно слід звернути увагу і почати робити велоінфраструктуру», – зазначив Олександр Хоменко. І це дає результати. Останнім часом в Івано-Франківську зробили кілька пішохідних переходів для велосипедистів, на деяких вулицях є розмітка для майбутніх велодоріжок, вже є багато велостоянок.

Хоменко додав , що в Івано-Франківську ідеальні умови для велосипедистів, бо місто не горбисте, без перепаду висот, «дуже компактне, дуже зручне і перспективне, тому маємо можливості стати найбільш велосипедним містом України», враховуючи співвідношення жителів міста і прихильників велотранспорту.

«Велодень-2015» в Івано-Франківську організував клуб «Велосталкер» за підтримки міського управління молоді та спорту та спільноти «Вело-Франківськ».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині затримали ...
Наступна новина: Правоохоронці Волині ...

КОМЕНТАРІ