Різдво-Богородичний храм,що у Вороновиці Вінницького району,став власністю місцевої релігійної громади (+фото)

Різдво-Богородичний храм,що у Вороновиці Вінницького району,став власністю місцевої релігійної громади (+фото)

01.06.15 08:02 0 786
30 травня, у переддень Дня Святої Трійці, Вороновицький храм офіційно став власністю релігійної громади селища. Свого часу святиня була зруйнована і перебудована під кінотеатр. І лише у 1992 році, за вимогою прихожан, приміщення церкви було відкрито для релігійної громади. ж це вже 23-я культова споруда Вінниччини, передана з початку року у власність територіальних громад області.

З нагоди такої події до Вороновицького храму завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Звертаючись до вірян, Владика відзначив, що нині за сприяння обласної влади релігійні споруди, які свого часу були забрані у Церкви і громад, знову повертаються у їхню власність. «У день поминальної суботи ми прибули до цього храму, щоб звершити історично справедливу місію. Були непрості роки, коли храми руйнувалися та забиралися. Але, як сказано у Євангелії, був час розкидати каміння і прийшов час його збирати», - зауважив митрополит Симеон.

Зважаючи на поминальний день, Владика спільно з прихожанами звершив поминальну молитву. Затим для здійснення акту передачі храмової споруди надав слово голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію.

«Я недаремно приїхав до вас напередодні такого величного християнського свята і щиро хотів би в цей день виконати справедливу місію повернення цієї культової споруди безпосередньо у власність вашої громади», - зазначив, звертаючись до вірян, керівник Вінниччини.

Валерій Коровій привітав прихожан зі святом Святої Трійці, яке завтра відзначатиметься християнським світом, та побажав віри, добра, любові й Божого благословення.

Відтак безпосередньо у храмі було здійснено офіційну процедуру підписання договору передачі майна та закріплення його відповідними печатками.









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ