У світі нині відзначають День захисту дітей

У світі нині відзначають День захисту дітей

02.06.15 11:15 0 628
Щороку у перший день літа, 1 червня, у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей.

Свято засноване у листопаді 1949 року рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і відзначається щорічно 1 червня. Вперше день захисту дітей був проведений 1950 року в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, прийнятої в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно в понад 30 країнах світу.

У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей: конкурси, з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

Нагадаємо, у Києві на швидкість позмагались малюки від 6 до 14 місяців, які ще не вміють самостійно ходити. Десятиметрову дистанцію діти долали у ходунках та під заклики батьків.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ