До Луцька приїхав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

До Луцька приїхав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

02.06.15 11:08 0 646
Православні християни та греко-католики відзначають велике свято – День Святої Трійці. У цей день у храмах тривають святкові богослужіння та лунають молитви.

Уже стало доброю традицією, що на у День святої Трійці до нашого міста приїжджає Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Щогоріч не став винятком, і він разом з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом у Свято-Троїцькому кафедральному соборі зустрілися з вірянами Луцька та області. Завітали на зустріч й голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

Біля воріт храму Патріарха зустрічали діти, які виголосивши віншування, вручили коровай.

Потому усі пройшли до Свято-Троїцького кафедрального собору, де відслужили молебень.

Звертаючись до присутніх, Патріарх Філарет привітав вірян зі Святом Трійці. Він висовив радість, що Господь і цього року дав можливість та сили прибути до Луцька, і разом з усіма у це велике свято молитися за прощення гріхів, і дарував перемогу над агресором. “Ми просимо у Всевишнього, аби підтримав нас у боротьбі за нашу Українську церкву. Віримо, що правда на нашому боці, а Бог там, де правда. Вірю, що Господь допоможе нам, а ворогів наших приведе до покаяння, тому що вони наші брати і вбивають своїх братів. Тому нехай Господь надоумить їх і зупинить цю війну та ворожнечу між нашими народами”, - зазначив він.

Завтра ж Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить Божественну Літургію у День Святого Духа у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Офіційно. Пасторе ...
Наступна новина: Державна служба України з ...

КОМЕНТАРІ