Проект реконструкції Центрального парку Чернівців розроблять київські,харківські та чернівецькі ландшафні дизайнери

Проект реконструкції Центрального парку Чернівців розроблять київські,харківські та чернівецькі ландшафні дизайнери

02.06.15 08:18 0 664
У Чернівецькій міській раді 1 червня, відбулася зустріч чернівецьких, київських та харківських ландшафтних дизайнерів, які відгукнулася на запрошення ініціативної групи чернівчан на чолі з Оленою Кмітою розробити сучасний проект реконструкції Центрального парку культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка. Проект реконструкції парку буде реалізовуватися за участю небайдужих до долі парку чернівчан та підтримки міського голови Олексія Каспрука.

У групу ландшафтних дизайнерів та архітекторів, які зголосилися взятися за розробку проекту реконструкції історичного чернівецького парку, увійшли ландшафтний архітектор Олена Бальжик (м. Київ) ландшафтний дизайнер Тетяна Бондар (м.Київ), член гільдії ландшафтних архітекторів України, дизайнер Ольга Добровольська (м.Київ), фізіолог, біохімік рослин та ландшафтний дизайнер Олена Арова ( м. Харків). До роботи над проектом долучиться також місцева фірма «Ландшафтний дизайн Чернівці» ( керівник Юлія Кавецька).

Координатором проекту виступає інженер-еколог, ландшафтний дизайнер Людмила Самойленко (м.Київ).

Усі учасники проекту мають понад 10-річний досвід роботи у сфері ландшафтного дизайну, були активними учасниками просвітницьких програм Європейської федерації ландшафтних архітекторів, на практиці знайомі з досвідом реконструкції парків у країнах Прибалтики.

Головною метою реконструкції Центрального парку Чернівців є збереження цієї пам'ятки паркового мистецтва та створення за індивідуальним сценарієм сучасного естетичного простору, що відповідає потребам сучасного суспільства, запитам чернівчан.

Для забезпечення максимальної відповідності завдань проекту потребам чернівчан буде проведено анкетне опитування потенційних відвідувачів парку.

В роботі над проектом будуть використані рекомендації освітніх програм Президента Європейської федерації ландшафтних архітекторів Найджела Торна, який займається відновленням парків та проблемних зон Англії та інших країн світу. Досвід Найджела Торна у відтворенні парків базується на співпраці професійної команди інженерів, архітекторів та дизайнерів з громадою міста та активними мешканцями, які беруть активну участь у відтворенні паркових зон.

Також буде використано практичний досвід прибалтійських ландшафтних архітекторів з відновлення та реконструкції парків, який вже втілено в Вільнюсі та інших містах Естонії, Литви та Латвії.

Основні вимоги до проекту реконструкції Центрального парку Чернівців:

– збереження та відновлення існуючої архітектурної та природної спадщини;

– відновлення природнього ландшафту, впровадження нових декоративних композиційних рішень, створення особливої атмосфери за допомогою сучасних арт об?єктів та інших дизайнерських засобів;

– створення екологічних, естетичних та безпечних просторів для відпочинку чернівчан і гостей міста, формування у парку соціально об'єднуючих зон для творчого відпочинку та зон активного відпочинку;

– створення системи мінімального обслуговування насаджень та території, використання існуючих природних ресурсів для розвитку насаджень;

– використання місцевого посадкового матеріалу з метою забезпечення довгострокового та невибагливого існування;

– залучення громадської спільноти до збереження та обслуговування паркового простору (створення освітніх програм для волонтерів).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За минулі вихідні на ...

КОМЕНТАРІ