В Житомирській області рятувальники роз’яснюють населенню правила відпочинку на водоймах

В Житомирській області рятувальники роз’яснюють населенню правила відпочинку на водоймах

03.06.15 16:21 0 548
Спека у літній сезон змушує людей освіжатися у воді декілька разів на день, але така необхідність включає в себе не тільки дозвілля, а й дотримання правил безпеки на водоймах. На жаль, іноді відпочинок закінчується трагедією – вже цього року на водоймах області загинуло 5 осіб.

Рятувальники постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо безпечного поводження під час перебування на водоймах. Але люди часто нехтують правилами безпеки та обирають для відпочинку заборонені, не облаштовані для купання місця.

З цієї причини сталась трагедія 31 травня у селі Рудня Вороб’ївська Малинського району. Троє чоловіків відпочивали на березі місцевої водойми. Трохи згодом двоє вирішили поплисти на середину ставка, проте заплутались у сітці та стали тонути. Одного з них встиг звільнити їхній товариш, другий же, на жаль потонув.

1 червня на території Житомирщини оголошено офіційне відкриття купального сезону, на міських пляжах розпочали свої чергування рятувальники та медики. Тому з метою попередження подальших випадків загибелі та травмування людей на воді 2 червня рятувальники провели профілактичну роботу серед населення обласного центру щодо дотримання безпечних правил відпочинку на водоймах.

У ході заходу працівники Управління ДСНС в області вручили всім відпочиваючим листівки із застережливою інформацією та правилами надання першої невідкладної допомоги потерпілому.

Занепокоєння рятувальників у першу чергу викликають діти, залишені без нагляду дорослих. Адже всі вони знаходяться у групі ризику. Тому особливу увагу під час проведення роз’яснювальної роботи надзвичайники приділяли дітям, які перебували на пляжі без супроводу дорослих. З підлітками були також проведені профілактичні бесіди.

Хочеться вірити, що робота фахівців ДСНС не виявиться марною, адже, у першу чергу, громадяни повинні дбати про особисту безпеку та правильний вибір місця проведення дозвілля.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ