Вінничина: за останній тиждень спалахів інфекційних захворювань та масових інфекційних отруєнь на території області не виявлено

Вінничина: за останній тиждень спалахів інфекційних захворювань та масових інфекційних отруєнь на території області не виявлено

03.06.15 14:19 0 544
Про це інформує Головне управління Державної санепідслужби у Вінницькій області.

З початку року на території Вінницької області зареєстровано 21 нозологію інфекційних захворювань. Даними хворобами, без урахування грипу та ГРВІ, перехворіло2761 особи проти 2692 за аналогічний період минулого року. Рівень загальної інфекційної захворюваності у порівнянні із 2014 роком зріс на 2,5%. В усіх вогнищах інфекційних захворювань проведено комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

За останній тиждень травня зареєстровано 1 випадок лабораторно підтвердженого сказу тварин, з початку року – 56 випадків (за аналогічний період 2014 року – 55 випадків).

Випадків сказу серед людей не виникало. Курс антирабічних щеплень отримує 76 осіб, які контактували зі скаженими тваринами.

Держсанепідслужбою Вінницької області за звітний тиждень

в ході здійснення держсанепіднагляду перевірено (позапланово, згідно заяв) 50 суб'єктів господарювання, в т.ч.:

- закладів відпочинку та оздоровлення дітей – 20;

- загально-освітніх навчальних закладів – 20;

- лікувально-профілактичних закладів – 2;

- промислових підприємств – 2;

- інших – 6.

Виявлено порушення на 6-ти об'єктах:

- загально-освітніх навчальних закладах – 5;

- лікувально-профілактичних закладах – 1.

Складено приписи з пропозиціями про усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Підготовлено та надіслано по мережі спільний наказ Департаменту охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації та Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області від 20.05.2015 року №602/22 «Про медико-санітарне забезпечення літнього оздоровлення дітей та підлітків у 2015 році».

За попередніми оперативними даними влітку на території області буде функціонувати 246 закладів відпочинку та оздоровлення дітей. З них 219 пришкільних таборів, 13 стаціонарних таборів, 2 відомчих табори (УМВС ім. Ю. Рябчинської, Укрзалізниці «Дубки»), 3 табори релігійного напрямку («Мир і радість» Вінницького р-ну, «Джерело любові» м. Вінниці, табір відпочинку на базі костелу с. Вербовець, Муровано-Куриловецького р-ну), 9 закладів санаторного типу, з них 6 профільних дитячих санаторіїв, підпорядкованих ДОЗіК ОДА.

Лабораторно досліджено 7439 проб об'єктів навколишнього середовища. Перевищення гігієнічних нормативів встановлено в 370 пробах, що склало (5,0%).

Підготовлено та видано 26 висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: На Житомирщині свято ...

КОМЕНТАРІ