Вінницька область: рятувальники навчають дітей під час громадської акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

Вінницька область: рятувальники навчають дітей під час громадської акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти."

03.06.15 18:43 0 587
Починаючи з 2004 року Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним завданням якої є ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника тощо.

2 червня з нагоди святкування Дня захисту дітей рятувальники провели громадські акції у Літинському, Шаргородському, Чечельницькому, Теплицькому, Немирівському, Тульчинському районах області.

В рамках заходу бійці ДСНС організували виставку пожежно-рятувальної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження. Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання.

В ході акції дітям наводили причини та наслідки різних надзвичайних ситуацій, способи їх уникнення, нагадали правила безпеки життєдіяльності, яких необхідно дотримуватись у побуті та на відпочинку. Звернули особливу увагу дітей на необхідності дотримання правил безпечного поводження на воді та поблизу водойм, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, розливі ртуті та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Кожен, хто завітав на свято, мав змогу поміряти захисний одяг рятувальників, ознайомитися з аварійно-рятувальним обладнанням, сфотографуватися на пам'ять та навіть посидіти за кермом пожежного автомобіля.

Під час проведення заходу усім присутнім були роздані листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності. Присутні, особливо дітлахи, дізналися багато нового, цікавого, а найголовніше, корисного.

ГУ ДСНС

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Конный спорт в Украине

КОМЕНТАРІ