На Вінниччині впроваджується урядова програма з енергозбереження (+фото)

На Вінниччині впроваджується урядова програма з енергозбереження (+фото)

03.06.15 09:44 0 551
Такою була тема прес-конференції за участю начальника відділу енергетики, енергозбереження та зв'язку Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Івана Вітюка , представників Ощадбанку, АТ «Укргазбанк» та «Укрексімбанк», яка відбулась 2 червня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА .

«У виконанні завдань урядової програми з енергозбереження, визначених постановою КМУ від 8 квітня 2015 року № 231, задіяно три державні банки: Ощадбанк України, «Укргазбанк» та «Укрексімбанк»,- зазначив Іван Вітюк .- Згідно цієї постанови передбачено компенсацію коштів позичальникам через Держенергоефективності на сплату кредитів, отриманих для встановлення твердопаливних котлів, утеплення житлових приміщень встановлення засобів обліку. тощо ».

За словами посадовця, всього на впровадження урядової програми у 2015 році виділено 1, 5 млрд гривень, з них - 495 млн. грн. на встановлення твердопаливних котлів.

Іван Вітюк також зазначив: «Держава намагається сприяти тим, хто хоче встановити обладнання, яке працюватиме на альтернативних видах палива, але крім цього, наше першочергове завдання: не просто зменшити споживання енергоносіїв на одиницю продукції чи на одиницю житлової площі, а саме зменшити кількість енергоспоживання до нормативних витрат, прийнятих у світі».

Про те, як пересічним громадянам та об'єднанням співвласників будинків (ОСББ) отримати державну компенсацію за кредитами, на придбання матеріалів та обладнання для підвищення енергоефективності, говорили у своїх виступах представники банків – партнерів урядової програми енергозбереження.

«Ощадбанк працює з урядовою програмою по двох напрямках: кредитування ОСББ та кредитування фізичних осіб,- зауважила начальник відділу корпоративного бізнесу Вінницького обласного управління «Ощадбанку» Тетяна Грушко.- Обсяг відшкодування частини суми кредиту згідно з урядовою програмою – 40% вартості матеріалів і обладнання, придбаних за кредитні кошти для ОСББ та до 30% від суми кредиту (максимум10 000 грн. за придбання енергоефективного обладнання за одним кредитним договором ) для фізичних осіб».

Право на компенсацію виникає одноразово при остаточному розрахунку за всі матеріали та обладнання.

За її словами, з початку 2015 року по області через «Ощадбанк» було укладено 106 кредитних договорів на придбання твердопаливних котлів та 18 – на енергозберігаюче обладнання і матеріали. В цілому ж по системі, тільки за травень цього року банком укладено 696 договорів, які підлягають державній компенсації.

Вже працює подібна програма з відшкодування коштів на енергозберігаючі технології в «Укргазбанку» (на 36 місяців під 25% річних).

Із червня 2015 року до програми Уряду щодо енергозбереження долучається також АТ «Ексімбанк». Програма «Тепле житло» від «Ексімбанку» зараз погоджується у Держенергоефективності.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ