У Житомирі міліція знайомила дітей з кінологічною службою і частувала морозивом

У Житомирі міліція знайомила дітей з кінологічною службою і частувала морозивом

03.06.15 10:26 0 497
На базі Кінологічного центру при УМВС Житомирщини відбулися пізнавально-розважальні заходи для школярів, влаштовані правоохоронцями у рамках правового виховання молоді та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

До участі у заходах долучилися учні загальноосвітніх шкіл і вихованці дитячих організацій м. Житомира. На базі Кінологічного центру міліція організувала для них пізнавально-розважальну програму, через яку донесла до молоді зміст професії правоохоронця-кінолога.

– Упродовж навчального року ми спілкувалися з дітьми в їх навчальних закладах, - коментує представник міліції Житомирщини Сергій Зубрін. – Проте наші бесіди зводилися в основному до застережень від скоєння правопорушень дітьми та відносно них. ж ми спілкуємося з молодим поколінням у більш відкритій формі, сприятливій до взаєморозуміння. Наша основна мета – донести до дітей важливість діяльності міліції та спроможність захистити громадян у моменти небезпеки.

Начальник Кінологічного центру при УМВС Дмитро Александров коротко розповів про зміст професії правоохоронців-кінологів, а також про завдання, які вони виконують разом зі своїми чотирилапими помічниками. Аби діти краще уявляли їх роботу, працівники центру наочно її демонстрували на прикладах - огляд автомобілів, пошук службовими собаками наркотиків і вибухівки, а також затримання зловмисника.

Під час показових виступів усі маленькі глядачі отримали від правоохоронців морозиво.

Школярі зізнаються, що отримали від такого заходу позитивні емоції та яскраві враження. А дехто вже навіть визначився зі своєю майбутньою професією.

– Для нас важливо виховувати у молоді почуття правосвідомості, - коментує заступник начальника УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь. – Адже від правильного виховання молодого покоління залежить доля не тільки окремої особистості, але й держави в цілому. Міліція Житомирщини не стоїть осторонь, а навпаки намагається вкласти свою частку у цей виховний процес.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ