Буковина: з нагоди Дня захисту дітей рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Буковина: з нагоди Дня захисту дітей рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

03.06.15 08:59 0 501
1 червня працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області в Центральному парку відпочинку провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». «Ця дата була вибрана не випадково, оскільки в цей день у всьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Наші діти – є нашим майбутнім, тому від наших дій залежить буде залежатиме наскільки підростаюче покоління буде обізнаним правилам безпеки» – зазначив начальник Кіцманського районного відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Під час акції для людей було організовано показ пожежно-рятувальної техніки та спецобладнання, які залучається до ліквідації надзвичайних подій різного характеру. Зокрема, рятувальники розповіли про властивості бойового одягу вогнеборців, про призначення кожного інструменту, який знаходиться у пожежних автомобілях. А для того, щоб громадяни змогли відчути себе справжніми рятувальниками, вони мали змогу приміряти бойовий одяг бійців ДСНС та ліквідувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

Під час спілкування з людьми, рятувальники розповідали всім присутнім правила безпеки. Так, краянам нагадували, що відпочинок на природі може нести в собі загрозу, якщо не дотримуватися правил безпеки. Влітку через спекотну погоду існує висока можливість виникнення лісової пожежі. Для цього достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника. А відпочинок на воді у не призначеному для цього місці може призвести до трагічних наслідків. Окрім цього, рятувальники звернулися до дітей та нагадали їм, що відпочивати на природі потрібно лише у супроводі дорослих, оскільки дитяча свідомість часто стає неготовою до дій у разі скрутної ситуації. Всього участь в акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» взяли близько 300 людей. Усі вони отримали, за їхніми словами, «надзвичайне задоволення та масу позитивних емоцій та корисних знань».

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 4 червня у Тернополі ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ