Волинська область: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дітей,батьки яких загинули в АТО та онуків ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Волинська область: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дітей,батьки яких загинули в АТО та онуків ліквідаторів аварії на ЧАЕС

03.06.15 11:08 0 533
1 червня у Луцьку на території Волинського регіонального музею українського війська і військової техніки в рамках проведення заходу «Дітям - безпечне майбутнє» за участі працівників Служби Порятунку «101» та Волинського обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» проведене цікаве дійство для дітей, онуків тих, хто загинув, захищаючи мир і спокій громадян у зоні проведення антитерористичної операції на сході України та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986-88 роках.

На території музею представлено зразки військової техніки і озброєння, а саме: авіаційні комплекси, бронетанкова техніка, зенітно-ракетні комплекси, артилерійське озброєння, техніка служб забезпечення тилу Збройних Сил України та техніка військ зв’язку. Усе це з різних військових частин, що дислокуються в Одесі, Харкові, Львові, Житомирі, Хмельницькому, Рівному, Полтаві, Чернігові, Тернополі, Вінниці, Луцьку. Існують виставки «Озброєння військ Протиповітряної оборони та Військово-Повітряних Сил», «Апаратура і обладнання військ зв’язку», «Сторінки військової історії Волинського краю», де представлені експозиції стрілецької зброї та нагород. На фонди музею налічують близько 1000 експонатів, репрезентуючи різноманітні матеріали військової історії, які мають музейне значення: бойові прапори, предмети форми одягу й армійського побуту, документи і фотографії, твори мистецтв, військові трофеї та інші матеріали.

Діти з цікавістю оглянули експонати, ознайомилися з історією вітчизняної авіації. «Історію треба знати, бо вона йде тими самими стежками, а, отже, вчить нас, як не повторювати помилок з минулого, - звернувся до учасників акції директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк. - А військово-патріотичне виховання є дуже важливим для того, щоб всі пам’ятали, якого ми роду». Він же провів малечу на вулицю, де їх чекали справжні гармати, танки, військовий вертоліт. Хлопчаки і дівчатка фотографувалися та підіймалися на літаки, військову техніку, а представники клубу військової реконструкції «Лучеськ» та «Волинського козацького братства» вчили їх влучно стріляти з лука. І дорослі, і діти, мали змогу здобути навички збирання та розбирання військової зброї.

Та й на цьому приємні несподіванки не закінчилися – як тільки за воротами музею показався справжній червонобокий пожежний автомобіль, діти кинулись зустрічати рятувальників, які долучилися до заходу, провівши в його рамках громадську акцію «Запобігти, врятувати, допомогти».

В ході акції працівники ДСНС ознайомили дітей зі спеціальною пожежно-рятувальною технікою та продемонстрували можливості Служби Порятунку «101» з гасіння пожеж. Спочатку розповіли дітям, як потрібно діяти у випадку виникнення надзвичайної ситуації та що робити для її запобігання. Потім гасили умовну пожежу за допомогою порошкового вогнегасника, створивши на вулиці білий туман – хмара спеціального вогнегасного порошку розповзлася навкруг, вкриваючи траву білим «снігом». Чимало присутніх виявили бажання закріпити отримані знання на практиці.

А найцікавіше чекало усіх попереду. Вогнеборці влаштували для дітей веселу вікторину «Хто швидше загасить вогонь», де кожен бажаючий мав можливість подати воду з пожежного ствола разом із справжніми рятувальниками, що викликало шквал емоцій у дітвори. І малі, і дорослі залюбки фотографувалися напам'ять біля пожежного автомобіля, спробували одягати бойові шоломи вогнеборців та зрозуміли куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Збірна команда Рівненської ...

КОМЕНТАРІ