В Луцьку на нараді обговорили важливість виконання планів мобілізації

В Луцьку на нараді обговорили важливість виконання планів мобілізації

03.06.15 12:34 0 488
Відбулася чергова оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. У нараді взяли участь міський голова Микола Романюк, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступник міського голови Лариса Соколовська, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, секретар міської ради Сергій Григоренко.

На початку наради Володимир Гунчик розповів присутнім про візит в область Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. За його словами, відбулася дуже цікава та змістовна розмова. Голова облдержадміністрації зауважив, що Патріарх Філарет наголошував на важливості єдності українського народу. Була приділена увага й реформуванню економіки, місцевого самоврядування тощо.

На нараді розглянули питання п'ятої хвилі мобілізації. Зокрема, в. о. обласного військового комісара Роман Кулик повідомив, що в області оповіщено 72% громадян. Він наголосив, що недостатня співпраця з керівниками установ та підприємств. За його словами, вони не допомагають у проведенні оповіщення військовозобов'язаних.

Крім того, Роман Кулик повідомив, що до військовозобов'язаних, які ухиляються від служби, застосовуються засоби адміністративного примусу та займаються правоохоронні органи.

Обговорили учасники наради й питання розрахунків бюджетних закладів за енергоносії. Інформацію озвучив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук. Після завершення доповіді Луцький міський голова Микола Романюк звернувся до Володимира Гунчика, аби під час спілкування з представниками Уряду він запропонував внести зміни до держбюджету, і освітню та медичну субвенцію змістили на опалювальний період. За його словами, дійсно бюджетні заклади мають заборгованість за енергоносії.

Володимир Гунчик назвав пропозицію Миколи Романюка слушною і запропонував підготувати всі пропозиції, які можна буде озвучити під час найближчої селекторної наради.

Обговорили під час наради й питання функціонування освітньої галузі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Універсальний спортивний ...

КОМЕНТАРІ