Волинська область: рятувальники продовжують роботу з нагадування правил безпеки під час купального сезону

Волинська область: рятувальники продовжують роботу з нагадування правил безпеки під час купального сезону

03.06.15 16:46 0 506
2 червня з метою запобігання випадків загибелі громадян на водних об’єктах працівники Рожищенського районного сектору УДСНС України у Волинській області організували навчання правилам безпеки у місцях масового перебування людей, вивчили ситуацію у місцях відпочинку поблизу водойм у селищі Дубище Рожищенського району.

У рамках профілактичного заходу рятувальники провели з громадянами, які перебували поблизу пляжів та у місцях відпочинку, роз’яснювальну роботу та розповіли їм про необхідність бути обережними на воді. Окрім аргументування основних правил безпечної поведінки, співробітники Рожищенського сектору УДСНС області роз’яснили, як рятувати потопаючу людину та надати їй першу долікарську допомогу. Рятувальники наголосили, що у таких ситуаціях для порятунку людського життя важлива кожна секунда. Працівники Служби Порятунку закликали громадян обирати для відпочинку на воді лише спеціально облаштовані пляжі, там, де діють рятувальні пости. Адже дно таких акваторій обстежене водолазами заздалегідь, тож не загрожує небезпечними сюрпризами. Крім того, матроси-рятувальники, які несуть відповідальність за безпеку відпочиваючих на прибережній території та акваторії, яку й обслуговує рятувальний пост.

У травні цього року на водоймах області загинуло 5 громадян, з них 2-є дітей. Громадяни повинні суворо дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на воді. Насамперед, не купатись в нетверезому стані, не запливати за буйки, слідкувати під час відпочинку на водоймах за дітьми.

Органи місцевої влади та орендарі водойм повинні вжити всіх заходів для створення безпечних умов відпочинку там громадян.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: відбувся ...

КОМЕНТАРІ