В Ужгороді відзначили День захисту прав дитини

В Ужгороді відзначили День захисту прав дитини

03.06.15 08:01 0 596
У рамках всеукраїнської акції "Україна для дітей" молоді націоналісті Закарпаття зібрали кошти для дітей загиблих воїнів "Легіону Свободи".

1 червня 2015 року активісти молодіжної організації "Сокіл" та Об'єднання українок "Яворина" стали волонтерами свята у Боздошському парку в Ужгороді. Також у рамках всеукраїнської акції "Україна для дітей", метою якої є збір коштів для дітей загиблих воїнів "Легіону Свободи", активісти провели для дітей майстер-клас із аква-гриму.

"Для нас сьогоднішній день – один із найважливіших, бо діти це майбутнє нації. Саме на захисті нашого майбутнього нині стоять на передових бійці "Легіону Свободи", тому нашим моральним обов'язком є докласті всіх зусиль, аби українські діти виросли гідними громадянами країни, за яку поклали життя тисячі героїв", – наголосив очільник Закарпатської обласної організації "Сокіл" Томаш Лелекач.

Усміхнені обличчя маленьких українців сяяли ще більше після роботи майстрині Тетяни Поринець, яка за допомогою аква­гриму прикрашала дітей патріотичними малюнками. Батьки, які прийшли з дітьми до парку, аби подарувати їм свято, залюбки долучалися до збору коштів дітям загиблих героїв східного фронту.

"У час війни єдине, на чому ми не маємо права заощаджувати – це наші діти. Діти повинні відчувати тільки тепло та любов. Тому ми повинні якомога більше дарувати радісних днів нашим дітям", – каже Тетяна Поринець.

Окрім акцій в Ужгороді, "Сокіл" також провів велопробіг "Україна для дітей" на хореографічний фестиваль "Золотий Черевичок", що у с. Кам'яниця, Ужгородського району. Там активісти також працювали волонтерами та приготували солодкі частування для дітей, що взяли участь у фестивалі.

"З болем у серці визнаємо, що є вже не одна сім'я, яка втратила годувальника, не один воїн "Легіону Свободи" уже віддав своє життя задля мирного неба, тому ми ні на мить не можемо забувати про тих діточок. шня акція була націлена саме на збір коштів для дітей загиблих воїнів "Легіону Свободи". Їхні батьки віддали життя за Україну, тому Україна має стати їхніми батьками", – прокоментувала активістка "Яворини" Василина Наконечна.

Націоналісті зібрали 1 300 грн., які вже передадуть на потреби дітей загиблих воїнів "Легіону Свободи".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Адвокат - защитник ваших ...
Наступна новина: Луцьк презентували на І ...

КОМЕНТАРІ