У Хмельницькому відкрили меморіал пам’яті прикордоннику,який загинув в АТО

У Хмельницькому відкрили меморіал пам’яті прикордоннику,який загинув в АТО

03.06.15 13:55 0 559
У вихідні дні у центрі забезпечення навчального процесу Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького відбувся мітинг-реквієм. Тут відкрили меморіал пам'яті прикордоннику Павлу Дияку, який загинув у зоні АТО.

Він загинув 12 липня 2014 року на Донеччині. Під час обстрілу з установки «Град» його БТР підірвався на фугасній міні в районі прикордонного села Маринівка, що на Донеччині.

«Він віддав своє життя за нас, за наше майбутнє, за квітучу, неподільну, єдину Україну. Пам'ять про героя назавжди залишиться в наших серцях.» - сказав голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний.

Рятуючи своїх бойових побратимів від смерті, Павло Дияк не роздумуючи віддав найдорожче — власне життя.

У відкритті меморіалу взяли участь родина та близькі героя, представники Державної прикордонної служби України, керівники органів влади, товариші Павла по службі, почесні гості та просто небайдужі хмельничани. Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Павла. І його рідні, і друзі і бойові побратими згадували його як прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого чоловіка і батька.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави Указом Президента України Павла Станіславовича Дияка нагороджено Орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно.

За час бойових дій більше 382 прикордонники дістали поранення. За мужність та героїзм 576 прикордонників відзначені державними нагородами, з яких 62 – посмертно.

«Ми з вами навчились об'єднуватись навколо спільних цінностей та разом вчимося шанувати наших побратимів», - наголосив ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького полковник Олег Шинкарук.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі розпочали ...
Наступна новина: В Луцьку комунальники ...

КОМЕНТАРІ