До конкурсної програми кінофестивалю у Карлових Варах увійшли дві українські стрічки

До конкурсної програми кінофестивалю у Карлових Варах увійшли дві українські стрічки

04.06.15 11:38 0 501
До конкурсної програми 50-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах (Чехія) увійшли дві українські стрічки – ігровий фільм Єви Нейман «Пісня пісень» та документальна робота Остапа Костюка «Жива ватра».

Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), пише Телекритика.

Ювілейний кінофестиваль у Карлових Варах відбудеться 3-11 липня.

Художній фільм «Пісня пісень» було відібрано до Головного конкурсу МКФ у Карлових Варах. Стрічка є вільною екранізацію однойменного твору письменника Шолом-Алейхема.

«Надихаючись його творчістю, Єва Неман представила стилізоване бачення втраченого світу єврейського містечка початку ХХ століття. Поетичні сцени, створені з допомогою дійсно чарівних образів, поєднано тут мотивом дитячого кохання, а вигадлива форма стрічки просякнута ностальгією», – повідомляє НСКУ.

Саме у Карлових Варах відбудеться світова прем’єра фільму Єви Нейман, виробництвом якого займався «1+1 продакшн».

Як писала «Телекитика», у 2012 році режисерка вже здобула нагороду МКФ в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від Сходу до Заходу» зі стрічкою «Будинок з башточкою».

Фільм Остапа Костюка «Жива ватра» було відібрано до Конкурсу документального кіно.

«На МКФ у Карлових Варах відбудеться європейська прем’єра мистецької документальної стрічки про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла на фоні сучасних змін», – зазначили на сайті спілки.

Як повідомлялося раніше, 1 травня український кінорежисер Остап Костюк здобув у Канаді «Спеціальний приз журі» міжнародної програми фестивалю документального кіно Hot Docs та премію в обсязі 5 тисяч доларів.

Нагадаємо, минулого року у Міжнародному кінофестивалі в місті Карлові Вари (Чехія), взяли участь 14 українських кінострічок – проте всі вони демонтувалися поза конкурсом.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбудеться ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ