Після семирічної перерви стартує конкурс «Гранослов»

Після семирічної перерви стартує конкурс «Гранослов»

04.06.15 13:44 0 548
Терміни подачі матеріалів на Міжнародний конкурс кращих творів молодих українських літераторів «Гранослов» – до 1 жовтня 2015 року.

У конкурсі можуть брати участь молоді літератори віком до 35 років, які мешкають в Україні, та представники інших країн, які пишуть свої твори українською мовою. За виключенням лауреатів попередніх років та членів НСПУ.

Конкурс проводиться проводиться видавництвом «Самміт-книга» та Кабінетом молодого автора Національної спілки письменників України у чотирьох номінаціях: 1) поезія; 2) проза і драматургія; 3) есеїстика (критика), 4) переклади (проза, поезія, драматургія).

Обсяг кожної роботи повинен містити не менше п’ятдесяти і не більше ста сторінок.

Твори, що надсилаються на конкурс, мають бути оформлені відповідно до таких вимог:

- твори мають бути надруковані на стандартних аркушах;

- аркуші творів мають бути пронумеровані;

- не дозволяється вміщувати на аркушах інформацію про автора;

- до конкурсу приймаються твори, що не друкувалися раніше.

До рукопису творів на окремому аркуші додаються відомості про автора (прізвище, ім’я, по батькові, рік народження, домашня адреса, телефон, місце навчання/роботи, електронна пошта, сайт, сторінка – за наявності, коротка творча біографія, фотографія).

Конкурс проводиться у два тури – з квітня по грудень.

Під час першого туру (квітень-вересень) працівники оргкомітету забезпечують прийом та реєстрацію творів, що надходять, здійснюють кодування творів і передають їх членам журі для розгляду і рецензування.

Під час другого туру (вересень-грудень) члени журі опрацьовують і рецензують авторські твори, на засіданні журі визначають переможців у всіх номінаціях.

Заключні заходи конкурсу відбуваються у січні-лютому наступного за конкурсом року і включають нагородження переможців та дипломантів, вручення книжок переможців конкурсу, творчі виступи переможців з власними творами.

Рукописи переможців і кращі твори дипломантів конкурсу рекомендуються членами журі до видання:

- рукописи переможців – окремими книжками;

- кращі твори дипломантів – у зведеному альманасі.

Видані книжки безкоштовно надаються авторам творів та розповсюджуються серед установ (бібліотек, книгарень, літературних студій, центрів дозвілля молоді тощо), проводяться презентації та популяризація видань, як кращих зразків сучасного літературного процессу – повідомляє Буквоїд.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: субсидії на ...
Наступна новина: У Рівному відбулися ...

КОМЕНТАРІ