Країною-гостем цьогорічного Форуму видавців у Львові буде Франція

Країною-гостем цьогорічного Форуму видавців у Львові буде Франція

04.06.15 13:11 0 536
9-13 вересня Львів перетвориться на Форум видавців, авторів, друкарів, бібліотекарів, перекладачів, журналістів, освітян, а також читачів. Рівно через 100 днів тут розпочнеться найбільша книжкова подія країни. Форум видавців у Львові. Фото: Роман Балук/ZIK

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

Країною-гостем XXII Форуму видавців у Львові буде Франція.

У межах Форуму видавців відбудеться:

* XXII Книжковий ярмарок;

* XXI Урочиста церемонія вручення книжкової Премії «Найкраща книга Форуму-2015»;

* XIV Фестиваль дитячого читання «Книгоманія»;

* X Львівський міжнародний літературний фестиваль;

* VI Львівський бібліотечний форум, який проводиться спільно з Українською бібліотечною асоціацією;

* IV Благодійна акція для людей літнього віку «Третій вік: задоволення від читання».

Вперше на Форумі видавців буде діяти шість тематичних майданчиків:

* Жіноча тема

* Чоловічий клуб

* Історична правда

* Кулінарія

* Дитячий майданчик

* Середня школа

«Ми «децентралізовуємо» книжковий ярмарок та робимо його зручнішим для відвідувачів, які точно знають, що хочуть придбати. Минулого року ми провели експериментальні заходи у межах цього проекту і переконались в необхідності таких платформ. Тут продаються тематичні книжки та відбуваються презентації, авторські читання, майстер-класи, лекції, дискусії», – йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Фокусна тема цьогорічного Форуму – «Культура vs. Пропаганда». Учасники з різних країн обміняються досвідом та думками з приводу того, як культура може протистояти пропаганді і як інтелектуальний рівень людини впливає на її можливість відрізняти правду від брехні.

Вперше у рамках X Львівського міжнародного літературного фестивалю відбудеться Тиждень сучасної української драматургії, у співпраці з Мистецькою майстернею «Драбина».

Також організовують Ніч поезії та музики нон-стоп; Українсько-єврейські зустрічі, «Поетичний потяг», захід Молода республіка поетів, презентацію проекту Юрія Андруховича та гурту Karbido «AtlasEstremo», мистецького проекту «Розділові». (Сергій Жадан-Оля Михайлюк-Олексій Ворсоба-Влад Креймер-Микола Карабінович).

Як зазначається, цьогоріч Форум видавців підтримала Львівська міська рада, яка виділила на проведення заходу 110 тисяч гривень, а також Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація, які виділили 95 тисяч гривень.

Дефіцит бюджету XXII Форуму видавців у Львові становить близько 800 тисяч гривень, які потрібні на оренду приміщень, оренду техніки, виготовлення поліграфії, проїзд учасників, а також їхнє проживання та харчування. Відтак, організатори очікують на підтримку інституцій, бізнесу та всіх небайдужих.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині на березі ...

КОМЕНТАРІ