Листи автора роману «Вбити пересмішника» продадуть на аукціоні

Листи автора роману «Вбити пересмішника» продадуть на аукціоні

04.06.15 11:52 0 487
Архівне зібрання з шести листів американської письменниці Харпер Лі, автора роману «Вбити пересмішника», піде з молотка на аукціоні Christie's в Нью-Йорку. Рукописи Харпер Лі жодного разу за останні 40 років не виставлялися на аукціонах.

Торги пройдуть 12 червня. Вартість архіву може дійти до 250 тисяч доларів, – повідомляють РІА Новини з посиланням на агентство Рейтер.

Листи датуються періодом з 1956 по 1961 рік. Письменниця відправляла їх своєму другові, архітектору з Нью-Йорка Харольду Кофілд (Harold Caufield). У них вона, зокрема, ділиться з ним емоціями з приводу захоплених відгуків критиків про свою книгу.

«Мати в розпорядженні такий глибоко особистий архів для нас незвично», – заявив Том Лекі (Tom Lecky), глава відділу книг і рукописів аукціонного будинку Christie’s.

Роман «Убити пересмішника» – єдиний твір Харпер Лі. Книга вийшла у світ 11 червня 1960 і миттєво стала бестселером, а в 1961 році отримала престижну Пулітцерівську премію. У 1999 році «Убити пересмішника» став «Кращим романом сторіччя», згідно з результатами опитування американського «Бібліотечного журналу». Популярності роману сприяло здобуття «Оскар» фільм, в якому одну з головних ролей зіграв голлівудський актор Грегорі Пек.

В даний час письменниця, якій у квітні виповнилося 89 років, готується до видання роману «Піди, постав сторожа», який був написаний до «Убити пересмішника», проте так і не побачив світ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина готова до ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ