В Закарпатській області будуть проведені командно-штабного навчання з територіальної оборони

В Закарпатській області будуть проведені командно-штабного навчання з територіальної оборони

04.06.15 11:11 0 656
З метою підвищення обороноздатності держави за рішенням Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України протягом травня - червня 2015 року сплановано проведення командно-штабного навчання з територіальної оборони. У навчаннях беруть участь органи військового управління та підрозділи Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, а також голови обласних, Київської міської державних адміністрацій.

У ході навчання буде відпрацьований механізм взаємодії між військовими командуваннями та обласними (районними) державними адміністраціями щодо спільного планування та виконання завдань територіальної оборони.

З цією метою в ході проведення командно-штабного навчання у період з 05.06 по 12.06.2015 у 18 регіонах країни (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях) будуть проведені навчальні збори з практичним призовом військовозобов'язаних до військових частин (підрозділів) територіальної оборони.

Передбачено провести заходи щодо оповіщення, збору і комплектування визначених стрілецьких батальйонів, загонів оборони та рот охорони військових комісаріатів і відпрацювати порядок їх застосування в межах областей, районів, міст, де вони формуються.

Також планується вивчити на практиці питання розміщення, організації тилового забезпечення цих підрозділів та управління їх діями під час виконання завдань територіальної оборони за безпосередньою участю місцевих органів державної влади.

Після закінчення навчання військовозобов'язані будуть повернуті до місць проживання. У подальшому планується залучати їх на періодичні зборові заходи для вдосконалення військових навичок.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Держдепі повідомили,що ...
Наступна новина: Чернівці: Мешканців ...

КОМЕНТАРІ