Закарпатець за крадіжку велосипедів поплатився свободою

Закарпатець за крадіжку велосипедів поплатився свободою

04.06.15 11:00 0 588
В березні цього року апеляційним судом Закарпатської області було прийнято рішення у кримінальній справі 48-річного мешканця Берегова – серійного викрадача велосипедів.

За матеріалами справи, впродовж тривалого часу, берегівчанин вчиняв крадіжки двоколісних транспортних засобів в самому центрі міста Мукачева, у різні пори року та у різний час доби. За шість місяців зловмиснику вдалося викрасти десять велосипедів. Вперше посягнув на чужу власність у січні 2014-го. Скориставшись відсутністю власника та тим, що ніхто за ним не спостерігає, злодій пошкоджував дерев'яною палицею велосипедні замки. У такий спосіб лише за один місяць крадій заволодів двома двоколісниками, вартістю близько 5 – ти тисяч гривень. На цьому чолов'яга не зупинився. Вже у травні 2014 року скоїв ще 7 крадіжок, з них два велосипеди марки «Україна» поцупив упродовж кількох годин. Востаннє привласнив чужий двоколісний транспортний засіб минулого літа теж у центрі Мукачева. Загалом «колекцію» зловмисника становили як велосипеди іноземних марок, так і вітчизняного виробництва. У суді першої інстанції вину зловмисника повністю доведено, а відтак йому було призначено відповідне покарання.

Оскільки, безробітний мешканець Берегова раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові правопорушення – крадіжку та розбій, апеляційний суд Закарпатської області, детально вивчивши матеріали справи, визнав його засудження за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно) із застосуванням ст. 71 цього Кодексу до реального відбування покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки та 6 місяців законним, обґрунтованим та справедливим, а також зобов'язав засудженого повернути нереалізовані (непродані) велосипеди законним власникам.

Читайте також:

В Ужгороді не розминулися два автомобілі

Спокусившись на чуже, навіть кримінальне минуле не зупинило чоловіка повторити ті ж самі помилки. Проте, за злочинні дії у найближчі роки він знову розплачуватиметься власною свободою.

Прес-служба апеляційного суду Закарпатської області

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: 36 одиниць ...

КОМЕНТАРІ