Волинь: прокуратура області оскаржить вирок працівникам колонії,від дій яких помер засуджений

Волинь: прокуратура області оскаржить вирок працівникам колонії,від дій яких помер засуджений

04.06.15 10:57 0 481
Учора Маневицький районний суд виніс вирок у кримінальному провадженні щодо десяти працівників Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області, умисними протиправними діями яких спричинено смерть засудженого.

Нагадаємо, що 15 березня 2011 року 25-річний засуджений Володимир Делевин самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації Маневицької ВК №42, а 19 квітня був виявлений працівниками Кодимського РВ УМВС України в Одеській області й доставлений за місцем відбування покарання.

На ранок 21 квітня 2011 року цього засудженого знайдено мертвим у приміщенні для проведення особистого обшуку виправної колонії. Перевірка встановила, що його смерть була спричинена умисними протиправними діями службових осіб ВК №42 та ДДУПВП в області.

У ході судового розгляду установлено, що працівники Маневицької ВК №42 наносили засудженому численні удари гумовими кийками на виконання злочинного наказу начальника колонії. Смерть же потерпілого спричинила тупа травма живота у виді забою підшлункової залози, яка виникла від удару, завданого ногою в живіт засудженого старшим оперуповноваженим сектору організації оперативної роботи управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області.

Згідно з вироком суду колишнього начальника Маневицької ВК №42 засуджено до чотирьох років позбавлення волі, старшого оперуповноваженого сектору організації оперативної роботи управління ДДУПВП у Волинській області - до семи років позбавлення волі, решті восьми працівникам Маневицької ВК №42 призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на 3 роки.

Усіх правоохоронців позбавлено спеціальних звань та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.

У зв’язку з м'якістю призначеного покарання на вирок Маневицького районного суду прокуратурою області буде подана апеляція.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатець за крадіжку ...

КОМЕНТАРІ