У Волинській області прокуратура вимагає повернення незаконно одержаної чиновницею земельної ділянки в державну власність

У Волинській області прокуратура вимагає повернення незаконно одержаної чиновницею земельної ділянки в державну власність

04.06.15 10:25 0 479
Ковельською міжрайонною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом заволодіння шляхом обману землею державної власності громадянкою, яка обіймає посаду заступника голови Ковельської районної ради.

Прокурори з'ясували, що згідно з наказом виконувача обов’язків начальника Головного управління Держземагенства у Волинській області у квітні минулого цій жительці села Білин Ковельського району надано земельну ділянку площею 1 га для ведення особистого селянського господарства із земель державної власності сільськогосподарського призначення Білинської сільської ради.

У лютому ж 2014 року на підставі рішення цієї сільради їй уже надавалася у власність безоплатно земельна ділянка площею 0,25 га для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності села Білин.

Чинним земельним законодавством України встановлено, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян провадиться один раз по кожному виду використання.

Чиновниця ж двічі використала своє право громадянина України на одержання у власність безоплатно земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Відтак, з державної власності незаконно вибула земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 1 га.

Задля повернення землі в державну власність Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до суду із позовною заявою про визнання незаконним і скасування наказу виконувача обов’язків начальника Головного управління Держземагенства у Волинській області, визнання недійсним свідоцтва про право власності чиновниці на земельну ділянку.

У кримінальному провадженні про шахрайство триває досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Закарпатті завершено ...

КОМЕНТАРІ