Волинська область: рятувальники нагадали громадянам про правила безпечної поведінки у місцях масового відпочинку біля води та в лісах

Волинська область: рятувальники нагадали громадянам про правила безпечної поведінки у місцях масового відпочинку біля води та в лісах

04.06.15 12:31 0 515
Працівники підрозділів управління ДСНС України у Волинській області продовжують активну профілактичну роботу щодо роз’яснення правил безпечної поведінки у місцях масового відпочинку на воді та в лісах. Зокрема, 2 червня відбулися рейди у Камінь-Каширському, Ківерцівському, Горохівському, Любешівському та Ратнівському районах області.

Під час проведення заходів рятувальники побували на озерах, ставках, річках та нагадали відпочивальникам про вимоги безпеки на воді та про заборону користування відкритим вогнем у лісі.

Рятувальники проінформували людей про порядок надання домедичної допомоги при утопленні та розмістили інформаційні матеріали на стендах у місцях біля водоймищ, щоб правила безпеки змогли переглянути навіть випадкові перехожі. Фахівці ДСНС застерегли громадян від купання слід у необладнаних місцях, де немає рятувальних постів. Людей пояснили, що найбільше трагедій трапляється від вживання алкоголю.

Працівники ДСНС закликали відпочивальників у лісах прибирати після себе, обов’язково гасити багаття та не викидати недопалки. Адже у суху спекотну погоду пожежа в лісі може спалахнути навіть від цигарки, викинутої на узбіччі з кабіни автомобіля, тому про правила пожежної безпеки нагадували й водіям, які проїжджали поблизу.

Щоб люди не забували основні правила пожежної безпеки, рятувальники вручили їм листівки-пам’ятки агітаційного характеру.

Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- не засмічуйте місце відпочинку;

- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;

- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;

- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;

- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині триває ...

КОМЕНТАРІ