В Івано-Франківській області у подорож на автомобілі? Що потрібно знати

В Івано-Франківській області у подорож на автомобілі? Що потрібно знати

04.06.15 11:48 0 595
Середа, 03 червня 2015, 13:47 |

- Якщо Ви зібралися у літню подорож на відпочинок, Вам потрібно перед поїздкою добре відпочити, виспатися і тільки тоді вирушати в дорогу.

- Краще їхати в світлу пору доби, щоб не заснути за кермом.

- Потрібно подбати про функціонування кондиціонерів у салоні автомобіля, щоб літня спека не втомлювала і не виснажувала водія.

- Перевірте чи є у Вашій аптечці ліки першої необхідності та медикаменти.

- Якщо в салоні автомобіля Ви перевозите дітей, потрібно застерегти їх, щоб виходили з автомобіля на праву сторону, коли Ви зупинилися на узбіччі, щоб уникнути їх прямого виходу на проїжджу частину дороги і не створити небезпечної ситуації.

- Під час керування транспортним засобом не варто вести надто емоційні і тривалі розмови по телефону – це відволікає водія. У разі невідкладних важливих розмов краще зупинитися.

- Перевозити дітей віком до 12 років на передньому сидінні автомобіля категорично заборонено.

- Не забувайте пристебнутися пасками безпеки. Пам'ятайте! Вони можуть врятувати Ваше життя та пасажира у разі виникнення непередбачуваної ситуації.

- Для перевезення малолітніх дітей потрібно придбати і облаштувати спеціальне крісло, щоб дитина почувалася у комфорті і у безпеці.

- Обов'язково через кожних 2-3 години подорожі робити перерви 15-20 хвилин. За цей час водій відпочине від монотонності руху і буде зосередженіший.

- Придорожні зупинки для відпочинку потрібно робити у спеціально відведених місцях, або з'їхати у лісопаркову зону. На узбіччях проїжджих частин такі зупинки рекомендуємо лише у випадку крайньої необхідності і недовготривало. При цьому потрібно бути максимально уважним, щоб не створювати небезпеки собі і іншим учасникам дорожнього руху.

Якщо Ви будете дотримуватись даних рекомендацій, Ви завжди будете у безпеці! Щасливих та безпечних Вам доріг!

Пам'ятайте! Державтоінспекція завжди Ваш надійний партнер на дорозі!

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку микола Романюк ...
Наступна новина: Вінниччина готова до ...

КОМЕНТАРІ