Вінницькі ліцеїсти здобули перемогу у двох номінаціях ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики (+фото)

Вінницькі ліцеїсти здобули перемогу у двох номінаціях ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики (+фото)

04.06.15 12:13 0 488
З цієї нагоди напередодні Дня журналіста, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності облдержадміністрації відбулась прес-конференція за участю директора школи-ліцею №7 Олександра Сухомовського, куратора газети «Дзеркало ліцею» Олени Марини, куратора телешколи «Ліцеїст» Ганни Романової та юних журналістів-вихованців ліцею.

ХІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики

«Прес-весна на Дніпрових схилах» проходив 22-24 травня 2015 року у місті Києві і приніс ліцеїстам школи-ліцею №7 м. Вінниці високі нагороди: І місце у номінації «Газета» (редакція газети «Дзеркало ліцею») та ІІ місце у номінації «Телефільм» (телешкола «Ліцеїст»).

«Наші ліцеїсти не вперше здобувають перемогу у міжнародних конкурсах,оскільки робота в цьому напрямку ведеться постійно і системно,- запевнив присутніх директор школи-ліцею № 7 Олександр Сухомовський,- так, цьогорічний переможець фестивалю-конкурсу газета «Дзеркало ліцею» існує вже 18 років і є улюбленою і учнями і викладачами, а телешкола «Ліцеїст створена 4 роки тому і регулярно працює в прямому ефірі телеканалу «ВІТА».

Учасники прес-конференції розповіли журналістам про підготовку до ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики, продемонстрували друковані примірники кількох випусків газети, які брали участь у конкурсі, поділились досвідом співпраці із колегами з інших навчальних закладів області та країни.

Цього року на фестиваль завітали понад 1000 учасників. Основне гасло заходу: «Місце молоді в сучасному медіа ландшафті».

До Києва приїхали гості з багатьох областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська) та з таких країн: Азербайджану, Татарстану, Молдови, Гвінеї, Камеруну, Республіки Конго, Нігерії, Франції, Польщі, Алжиру.

Незмінні організатори фестивалю: Міністерство освіти і науки України; Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА; Київський Палац дітей та юнацтва.

Перемога у двох основних номінаціях міжнародного конкурсу такого високого представницького рівня ще раз підтверджує думку про ліцей №7 м. Вінниці, як про «школу успіху», школу, яка випереджає час.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку діти ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ