Обговорення з консультативно-дорадчими органами проекту Перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області (+фото)

Обговорення з консультативно-дорадчими органами проекту Перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області (+фото)

04.06.15 11:08 0 596
В приміщенні обласної державної адміністрації 2 червня відбулося розширене засідання громадської ради при облдержадміністрації, громадської ради при обласній Раді, політично консультативної ради при облдержадміністрації щодо громадського обговорення проекту Перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області.

Заступник начальника управління організаційної та кадрової роботи апарату Вінницької обласної державної адміністрації – начальник організаційного відділу Михайло Затула прокоментував правову базу майбутньої територіальної реформи.

Учасники заходу обговорили питання створення спроможних територіальних громад у області, проблеми та перспективи їх добровільного об'єднання.

Відповідно до Перспективного плану формування територіальних громад Бершадський район – один із найбільших Вінницької області – заплановано поділити на дві територіальних громади, більша з яких налічуватиме майже 50 тисяч мешканців. А один з найменших – Мурованокуриловецький – на чотири громади, в якому найменша нараховуватиме менше трьох тисяч мешканців.

Створення значної кількості територіальних громад заплановано у Вінницькому та Немирівському районах – по сім громад. Оратівський і Теплицький райони перетворяться на однойменні територіальні громади.

Депутат обласної ради, представник Асоціації органів місцевого самоврядування, член громадських рад при облдержадміністрації та обласній Раді Андрій Кавунець висловив думку експертів громадських рад щодо необхідності внесення змін у карту поділу територіальних громад Вінницької області, зокрема Хмільницького, Бершадського, Калинівського та Оратівського районів та надав необхідні пропозиції.

Керівник Офісу реформ Вінниччини Олег Левченко наголосив, що спроможна територіальна громада – це така громада, в якій існують місцеві джерела наповнення бюджету. У громадах необхідні: відповідні інфраструктури, кадрові ресурси, дорожня карта тощо, які є достатніми для вирішення органами місцевого значення передбачених законодавством інтересів жителів громади. Також Олег Левченко зазначив, що реформа повинна здійснюватися у формі діалогу та добровільності.

За результатами обговорення прийняті рішення щодо необхідності продовження термінів обговорення, так як сесія обласної Ради що має затвердити карту поділу територіальних громад Вінницької області відбудеться 23 червня поточного року та узгодження даної реформи з проектом Закону «Про вибори до місцевих рад».















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ