У Рівненській області з майбутніми рятувальниками проведено практичні заняття

У Рівненській області з майбутніми рятувальниками проведено практичні заняття

04.06.15 10:11 0 497
02 червня працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області на базі пологового будинку Рівненської міської ради організовано та проведено практичні заняття з медичної підготовки для слухачі навчального пункту Центру за робітничою професією „Пожежний-рятувальник” на тему: «Надання домедичної допомоги вагітним в екстремальних ситуаціях».

Навчання є актуальним у зв’язку із тим, що у повсякденному житті трапляються випадки, коли породілля не встигає доїхати до полового будинку. Такі випадки часто трапляються взимку під час сильних снігових заметів і саме тоді на допомогу першими приходять співробітники пожежно-рятувальної служби.

Згідно навчальної програми майбутнім рятувальникам необхідно засвоїти практичні навички щодо надання тієї чи іншої домедичної домопоги і саме лікарі-практики, як ніхто інший, можуть детально довести необхідну інформацію, навести приклади та компетентно відповісти на актуальні питання.

Зокрема, головний лікар полового будинку Сергій Сулімовський, лікар- анестезіолог Павло Оніщук, лікар відділення інтенсивної терапії новонароджених Наталія Бойко довели до відома слухачів інформацію про структуру жіночого організму (особливості організму під час вагітності), що необхідно знати при наданні допомоги при пологах, основи проведення серцево-легеневої реанімації вагітної та новонародженої дитини, транспортування породіллі з новонародженою дитиною до медичного закладу. Під час навчання слухачами здійснювалось на манекенах практичне виконання засвоєного матеріалу.

Набутті знання в подальшому дадуть змогу майбутнім працівникам Держслужби з НС врятувати при необхідності життя породіллі.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Правовому статусу ...

КОМЕНТАРІ