Представників бізнесу Чернівців ознайомлено з можливостями залучення фінансування та допомоги від ЄБРР

Представників бізнесу Чернівців ознайомлено з можливостями залучення фінансування та допомоги від ЄБРР

04.06.15 12:05 0 516
З метою сприяння економічному та соціальному розвитку міста Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) спільно з Чернівецькою міською радою 28 травня проведено Маркетинговий Форум.

Під час Форуму відбулася низка презентацій, дискусійних обговорень, а також групових та індивідуальних зустрічей із спеціалістами Європейського Банку Реконструкції та Розвитку стосовно конкретних інвестиційних проектів.

Представників малого та середнього бізнесу регіону ознайомлено з можливостями залучення фінансування та технічної допомоги від ЄБРР, які сприятимуть розвитку підприємництва в Чернівцях.

Основна мета фінансування підприємств малого і середнього бізнесу – підвищення конкурентоспроможності і якості продукції, впровадження нових інноваційних продуктів та технологій, застосування європейських стандартів, підвищення енергоефективності та рівня використання ресурсів.

Стратегічна ініціатива ЄБРР направлена на забезпечення доступу суб'єктів підприємництва до фінансування шляхом використанням таких інструментів як вклад в капітал та надання кредитів – першочергових, у тому числі на основі проектного фінансування, довгострокових (до 10 років для корпоративних кредитів та до 15 років для фінансування проектів), а також за фіксованою відсотковою ставкою.

Відповідність критеріям кредитування:

- вимоги до інвестицій: розширення, реструктуризація або придбання діючих приватних підприємств, але не рефінансування існуючих кредитів;

– вимоги до секторів: широкий спектр секторів, за виключенням зброї, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, азартних ігор тощо. Всі інвестиції повинні відповідати екологічним принципам;

- розмір інвестицій: індивідуальні в межах від 1 млн. євро до 10 млн. євро (більші суми також можливі);

- період інвестицій: терміном від 3 до 10 років (до 15 років проектного фінансування угод).

Детальна інформація розміщена на веб-сайті www.ebrd.com. Контактна особа ЄБРР – Марина Ісмаіла, Старший банкір, Регіональний Представник з фінансування і розвитку малого та середнього підприємництва, м.Київ, вул. Неміровича-Данченка, 16; тел.: + 380 44 277 1100, електронна пошта: ismailam@ebrd.com.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ