У Чернівцях прокладуть мистецьку :::СТЕЖКУ::: із кримськотатарських та українських знаків і символів

У Чернівцях прокладуть мистецьку :::СТЕЖКУ::: із кримськотатарських та українських знаків і символів

04.06.15 15:55 0 589
Чернівецьку версію загальноукраїнського проекту :::СТЕЖКА::: презентуватимуть 4 червня у Чернівцях авторки ідеї проекту Оля Михайлюк і Мирослава Ганюшкіна (Агенція АртПоле) та начальник відділу охорони культурної спадщини міської ради Олена Пушкова.

:::СТЕЖКА::: поєднує кримськотатарські й українські знаки, символи, орнаменти, вплітаючи їх у простори наших міст.

Відправною точкою проекту стали кримськотатарські орнаменти відомого кераміста Рустема Скібіна. Пізніше зі своїми ідеями до проекту долучилися українські та польські художники. У співпраці з ними в кожному місті виникатиме особлива версія :::СТЕЖКИ:::

Що саме і яким чином прикрашати — стіни, паркани, сходи — пропонуватимуть місцеві ком'юніті. Першими містами , де прокладатимуть ::: СТЕЖКУ:::, стали Київ, Вінниця та Чернівці.

Далі :::СТЕЖКА::: може проходити через інші міста України й виходити за її межі, у кожній точці залишаючи яскравий візуальний відбиток, що нагадуватиме про Крим, підтримуватиме зв'язок із ним і відкриватиме шлях до повернення.

В умовах тиску, який спостерігається зараз на півострові, мистецтво залишається однією з небагатьох можливостей зберігати зв'язок Криму з материковою Україною.

Під час прес-конференції буде названо місце, де проходитиме :::СТЕЖКА::: у Чернівцях, а також імена художників, які її «прокладатимуть».

У Чернівцях проект реалізує Центр регіонального розвитку «Топ –Кая» за підтримки міського голови Олексія Каспрука.

Початок презентації о 12.30 в Галереї Ратуші.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів готується до ...
Наступна новина: ЖКП „Покровське”: в ...

КОМЕНТАРІ