У Рівненській області рятувальники навчали дітей основним правилам безпеки життєдіяльності під час канікул

У Рівненській області рятувальники навчали дітей основним правилам безпеки життєдіяльності під час канікул

04.06.15 10:32 0 508
03 червня до рятувальників 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області завітали вихованці навчально-виховного комплексу № 10 міста Кузнецовськ.

Під час екскурсії співробітники Держслужби з НС показали дітям пожежно-рятувальні автомобілі, бойовий одяг вогнеборця, захисне спорядження, пожежно-технічне обладнання для ліквідації пожеж та порятунку людей.

Особливу увагу рятувальники приділили основним правилам безпеки при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Адже трапляються випадки, коли вибухові пристрої маскують під дитячі іграшки, книжки та предмети. Вибухівку спеціально ховають у речі, дотик до яких може спровокувати детонацію. Головне – не панікувати і ні в якому разі не чіпати підозрілий предмет та одразу ж повідомити за телефонами «101» або «102».

Вихователі закладу зазначають, що дітям завжди цікаві подібні заходи, адже бесіду з ними ведуть професіонали, які щодня рятують життя людей та наочно можуть все показати. Все це, позитивно впливає на поведінку дітей під час літніх канікул та загалом.

Щоб літній відпочинок був безпечним та залишив тільки приємні спогади, бійці Держслужби з НС нагадали основні правила безпеки під час відпочинку на водних об’єктах та у лісопаркових зонах.

Загалом, екскурсія видалась дуже цікавою і корисною для дітей та навчила як убезпечити себе та близьких від біди та куди звертатись у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації та події.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті завершено ...
Наступна новина: 5 червня – День пам’яті ...

КОМЕНТАРІ