Житомирська область: грибники знайшли в лісі авіабомбу,а селянин на власній присадибній ділянці – 10 артснарядів

Житомирська область: грибники знайшли в лісі авіабомбу,а селянин на власній присадибній ділянці – 10 артснарядів

04.06.15 10:21 0 503
За останні дві доби піротехніки Управління ДСНС Житомирщини почали більше знищувати вибухонебезпечних предметів. Зокрема, 2 червня група піротехнічних робіт виїхала на заявку до с. Гришківці Бердичівського району. Там до рятувальників 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Бердичів надійшло повідомлення про виявлення підозрілого предмету. Про це службу порятунку «101» сповістили грибники, які пішли до лісу для пошуків улюблених продуктів. Чоловіки побачили біля дерев, що з-під землі видніється підозрілий металевий предмет. Вони не стали чіпати знахідку до приїзду спеціалістів.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували вибухонебезпечний предмет як фугасна авіабомба калібром 250 кг (ФАБ-250). Ділянку, де знайшли предмет огородили парканом і призначили чергового правоохоронця. Знищили авіабомбу на спеціальному полігоні.

А 3 червня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечні предмети у с. Літки Лугинського району. Там селянин прийшов до власної присадибної ділянки для виконання земельних робіт. Навіть не встигнувши почати роботу, він побачив, що на землі лежать розкидані металеві предмети, схожі на боєприпаси. Лугинські рятувальники встановили, що виявлені предмети – 120-міліметрові артилерійські снаряди часів минулої війни.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ