Які бувають дивани?

Які бувають дивани?

05.06.15 01:56 0 1453
Cьогодні неможливо собі уявити сучасну квартиру або офіс без дивану. Зручні дивани стоять у торгівельних центрах, кав’ярнях, дорогих бутіках. Все для зручності і комфорту відвідувачів. Мабуть, бажання забезпечити собі комфорт і змусило винахідників придумати дивани, щоб не сидіти на жорсткій, незручній лаві. І більшого комфорту годі і бажати.

Уявіть собі, Ви стомлені походеньками за покупками, опускаєтесь на м’який диван, у затишній кав’ярні. Або інший варіант – Ви шукаєте подрузі вечірню сукню, і поки вона там щось приміряє, Ви опускаєтесь на зручний диван і коментуєте її вибір. Таких прикладів може бути маса. Приємно полежати на зручному дивані у вихідний і подивитися телевізор. А ще диван - це ідеальне рішення для малогабаритного помешкання, адже на ньому зручно сидіти, а вночі - спати. До речі, купити недорого дивани в Києві можна в інтернет-магазині "Вайтл Мебель": vital-mebli.com.ua.

Назад у минуле.

Праотцями сучасних диванів були килими та розкидані на них подушки у Стародавній Персії. Саме на них відпочивали падишахи та правителі цієї країни. Диваном називалось приміщення де відпочивала тодішня знать, лежачи або напівлежачи. Саме спілкування у такій позі і перейняли в Стародавньому Римі. Але, на відміну від Персії вони не лежали на підлозі, а лежали на звичайній кам’яній або бронзовій лаві з ніжками.

Для зручності та м’якості на неї накидали шкури та подушки. Йшли роки, мінялися королі та правителі, змінювалися і меблі під впливом моди. Дивани були вузькі з високими прямими спинками, а потім на східний манер знову широкими з подушками. Дивани надихали митців на творчість. І ми бачимо диван у формі губ Сальвадора Далі, і кубічний диван Ле Корбюзье. Перший диван – може стати прикрасою будь якого арт-кафе, а другий гідно представить офісне приміщення.

Різноманіття сучасних диванів просто вражає, здавалося б, вже нічого нас не може здивували, але все рівно знайдеться такий диван який вразить нас своїм зовнішнім виглядом.

Які ж бувають сучасні дивани?

Дивани бувають різні на вигляд і відмінні за конструкцією. І так, які ж вони є на вигляд?

- прямі, найчастіше прямокутної форми, хоча і зустрічаються квадратні, їх прийнято ставити до стіни;
- кутові. Це досить зручний диван, який ставлять у кут кімнати, він не займає багато місця, але є досить зручний;
-острівні. Це дивани для великої вітальні, стоять посередині кімнати, і часто має досить незвичну форму, наприклад напівкруглу, ніби острів у океані.

Конструкція сучасних диванів.

Тут можна виділити:

- єврокнижка, довговічна і зручна конструкція дивана. Спати на такому дивані дуже зручно, тому що він має рівну поверхню;
- книжка, це найстаріша конструкція, яка всім добре відома;
- дельфін, як правило, це кутові дивани;
- седафлекс, дуже компактний в зібраному вигляді, але такі дивани використовують тільки у рідких випадках, коли потрібно додаткове спальне місце;
- акордеон, розкладається як гармошка, дуже зручний, але вимагає багато місця у розгорнутому вигляді.
- jстаннім часом стають дуже популярними модульні дивани та дивани-трансформери. А що ще нам запропонують винахідники, залишається загадкою.

Висновки

Ринок диванів дуже різноманітний. Він здатен задовольнити найвибагливішого покупця. Ви можете вибрати собі диван і такого, як потрібно, кольору і стилю, щоб диван дивився гармонійно у Вашому помешканні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что представляет собой ...
Наступна новина: Самі популярні меблеві ...

КОМЕНТАРІ