В Житомирській області селяни відкопали боєприпаси часів війни

В Житомирській області селяни відкопали боєприпаси часів війни

05.06.15 08:06 0 573
Упродовж доби 03 червня на пункт зв’язку 19-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Чуднів надійшло 2 повідомлення про виявлення підозрілих предметів. Перший виклик зафіксовано із с. Жеребки. До служби порятунку «101» зателефонували селяни, які знайшли невідомі предмети. Чоловіки за допомогою металошукача обстежували територію колишнього заводу. Серед руїн приміщення вони натрапили на невідомі знахідки. Селяни припустили, що це військові боєприпаси і не стали їх чіпати, а сповістили про них надзвичайників.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували виявлені предмети як 7 артилерійських снарядів калібру 76 мм, один 152-міліметровий артснаряд, а також дві мінометні міни калібру 82 мм. Охорону боєприпасів забезпечили співробітники МВС.

Того ж дня житель с. Краснопіль Чуднівського району повідомив надзвичайникам про те, що натрапив на підозрілий предмет прямісінько в себе на городі. Як з’ясувалося, чоловік виконував земельні роботи на власній присадибній ділянці та випадково зачепив заступом вибухонебезпечний предмет. Це був 105-міліметровий артснаряд часів минулої війни.

піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили усі виявлені боєприпаси на спеціальному полігоні.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волонтери з Львівщини ...

КОМЕНТАРІ