За 5 місяців Вінниччина зібрала до бюджетів майже 2 мільярди 199 млн. грн. (+фото)

За 5 місяців Вінниччина зібрала до бюджетів майже 2 мільярди 199 млн. грн. (+фото)

05.06.15 13:53 0 537
Про це під час шньої прес-конференції повідомив начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Мирослав Продан. На заході підсумовували роботу фіскальних та митних органів нашої області з початку року. Керівник також зазначив, що до державного бюджету вдалося зібрати 1 млрд.107 млн. грн. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року збір платежів зріс в 1, 7 рази. Щодо місцевих скарбниць, то за 5 місяців 2015 вони поповнилися майже на 1 млрд. 92 млн. гривень, це також на 17% більше ніж минулоріч.

Збір до бюджету нашої області зріс завдяки збільшенню надходжень з податку на прибуток, єдиного податку і акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Також Мирослав Продан запевнив, що фіскальна служба і надалі не на словах, а на ділі демонструватиме свою готовність до відкритості, партнерства та діалогу. Саме тому посадовець запрошує до співпраці і громадські організації. «Готовий вислухати всі пропозиції та напрацювання, щодо змін до податкового та митного кодексів. Переконаний – лише діалог, лише бажання конструктивної співпраці забезпечить подальший розвиток нашої держави в цілому та Вінниччини зокрема», ? зазначив Мирослав Продан.

Також керівник фіскальної служби відповів на питання журналістів, щодо запровадження РРО для платників єдиного податку. Посадовець каже, що наразі стосовно цієї теми є багато спекуляцій. Але потрібно бачити не лише сторону суб'єктів господарювання, але і сторону споживачів товарів та послуг. Без фіскального чеку вони не можуть відстоювати свої права і не мають гарантій якості того, за що платять. З 1 липня обов'язково використовувати РРО повинні платники єдиного податку 3-ї групи. У нашій області це приблизно 10 тисяч осіб, що становить майже 8,8% від загальної кількості зареєстрованих платників податків. Вартісний діапазон РРО досить демократичний – від 6 тис. грн. І його суб'єкти купують мінімум на 8 років. «Тобто у грошовому вимірі навантаження на рік становить менше однієї тисячі гривень. Із введенням РРО для цієї категорії платників ми раз і назавжди позбудемося «тіньової» готівки, яка не оподатковується, а працює на збагачення лише окремих категорій громадян», ? зазначив Мирослав Продан.

ГУ ДФС у Вінницькій області







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку правоохоронці ...
Наступна новина: У ДТП на Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ