У Волинській області прокуратура Ківерцівського району повертає у державну власність незаконно роздані землі

У Волинській області прокуратура Ківерцівського району повертає у державну власність незаконно роздані землі

05.06.15 09:27 0 514
Прокуратурою Ківерцівського району виявлено порушення вимог земельного законодавства при передачі громадянам у власність для ведення особистого селянського господарства земельних ділянок державної власності що відносяться до земель промисловості, транспорту, зв’язку, оброни та іншого призначення, на території Прилуцької сільської ради,.

Слідчим відділом Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні про зловживання службовим становищем посадовцями Держземагенства, у якому встановлено, що Головним управлінням Держземагенства у Волинській області в період 2013-2014 роки громадянам незаконно надавались для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки державної власності з земель запасу Прилуцької сільської ради, які розташовані на єдиному земельному масиві площею близько 23 га.

Відтак, аби повернути незаконно надані громадянам земельні ділянки у державну власність, прокурором Ківерцівського району заявлено три позови про визнання недійсними і скасування рішень, якими ці ділянки передано у власність, та скасування державної реєстрації права власності громадян.

Рішенням Ківерцівського районного суду два таких позови про повернення в державну власність земельних ділянок площею 0,5 га задоволено у повному обсязі. Ще один позов перебуває у провадженні суду.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На дорогах державного ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ