В Луцьку відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища

В Луцьку відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища

05.06.15 11:21 0 549
У залі засідань міської ради відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища. Учасники зібрання переглянули фільм про роботу природоохоронних служб міста.

Міський голова Микола Романюк усіх привітав зі святом, у своєму виступі коротко зупинився на головних напрацюваннях у природоохоронній галузі міста та окреслив плани і перспективи. Він розповів про обсяги робіт, які були виконані на міському сміттєзвалищі у Брищі, де з понеділка розпочнеться встановлення сортувальної лінії. Комунальне підприємство “Луцькспецкомунтранс” збільшує роздільний збір сміття, щоб згодом можна було його переробляти. Непросто було вирішити питання розширення земельної ділянки полігону, проте після багаторазових зустрічей і перемовин з місцевою громадою питання вдалося врегулювати.

Велика робота ведеться з озеленення міста, на місті сухих дерев відбувається посадка молодих саджанців. Коштом міського бюджету було розчищено русло річки Сапалаївка та Теремнівські ставки. Місто намагається переходити на екологічно чистий транспорт. Кількість тролейбусів, як щодень курсують вулицями міста, із 23-х збільшилося до 42-х. Нещодавно у Польщі було придбано ще три тролейбуси. Планується розширення й тролейбусних ліній.

Міський голова зупинився на позитивному досвіді навчальних закладів міста зі збору відпрацьованих батарейок та макулатури, де також проводиться значна виховна робота з формування у дітей бережливого ставлення до природи.

Микола Романюк проаналізував й недоліки у роботі. Він наголосив, що потрібно краще проводити роз'яснювальну роботу серед жителів вулиць Чернишевського та Ковельської щодо необхідності встановлення сміттєбаків і недопущення засмічення цих доріг.

На завершення виступу Микола Романюк щиро привітав усіх з Всесвітнім днем охорони навколишнього природного середовища, який відзначається 5 червня, запросив до плідної співпраці, щоб наше місто було чистим, зеленим комфортним та вручив нагороди. Почесною зеленою грамотою міського голови за сумлінну працю в галузі збереження та відновлення довкілля, підтримку природоохоронних ініціатив міської ради, активну участь у загальноміських природоохоронних заходах та акціях, розв'язання екологічних проблем міста, забезпечення екологічного благополуччя, а також з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища нагороджено колективи: державного підприємства „Луцький ремонтний завод „Мотор” (в.о. директора Чубинський Сергій Всеволодович); комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад №9 (ясла-садок) комбінованого типу Луцької міської ради (завідувач – Ковальова Тетяна Сергіївна). Також вручив Подяку міського голови за сумлінну працю в галузі збереження та відновлення довкілля, підтримку природоохоронних ініціатив міської ради, активну участь у загальноміських природоохоронних заходах та акціях, розв'язання екологічних проблем міста, забезпечення екологічного благополуччя, а також з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища:

Кушніруку Володимиру Миколайовичу, підприємцю; Сурмику Володимиру Степановичу, директору товариства з обмеженою відповідальністю „Майтім”; Жуку Максиму Вікторовичу, виконробу товариства з обмеженою відповідальністю „Майтім”; Сакір Ганні Володимирівні, провідному інженеру з охорони навколишнього середовища Бюро охорони праці та навколишнього середовища відділу промислової безпеки дочірнього підприємства „Автоскладальний завод № 1” публічного акціонерного товариства ”Автомобільна компанія „Богдан Моторс”;Сироватці Василю Івановичу, інженеру з охорони праці публічного акціонерного товариства „Теремно Хліб”; Гордейчуку Петру Івановичу, робітнику зеленого будівництва товариства з обмеженою відповідальністю „М.Ж.К.”; Максимчуку Сергію Федоровичу, робітнику зеленого будівництва комунального підприємства „Парки та сквери м. Луцька”; Божидай Ганні Степанівні, двірнику житлово-комунального підприємства № 11; Ремізову Артему, учню 2-В класу комунального закладу „Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради”.

Учасників зібрання привітали і вручили відзнаки Дудка Сергій Олександрович, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області та Остапчук Валентина Адамівна, директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Виступили Киричук Валентина Іванівна, начальник служби екологічної безпеки ДП „ЛРЗ „Мотор”, Кузьмич Валерій Феодосійович, директор КП „Луцькспецкомунтранс”, Сорока Борис Гнатович, радник міського голови з питань. З нагоди свята захисників природи привітали юні екологи ДНЗ № 22.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ