В Луцьку у бібліотеці-філії №10 відбулася презентація виставки

В Луцьку у бібліотеці-філії №10 відбулася презентація виставки

05.06.15 16:50 0 701
На виставці представлені 28 робіт майстра вишивки Олександра Шума та 165 ляльок-мотанок майстрині народного мистецтва Наталії Бугай.

Захід організований спільно з Волинською обласною благодійною організацією стомованих інвалідів «АСТОМ-Волинь» в рамках програми «Реабілітація через творчість».

Ознайомитись з роботами майстрів прийшли читачі бібліотеки, члени благодійної організації інвалідів «Астом-Волинь», громадської організацій «Переселенці Криму і Донбасу», Волинського туристичного клубу «Ми», слухачі Центру освіти третього віку, що діє при ВІЄМі.

На заході були присутні і мали слово виконувач обов'язків начальника управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук, краєзнавець Іраїда Майданець, композитор Галина Васіна, голова Волинської організації товариства охорони пам'яток історії та культури Галина Марчук, члени літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром».

У доробку Олександра Шума 50 вишиваних робіт, кожна з яких випромінює світло і добро. Одна із останніх присвячена Героям, які загинули за незалежність та єдність України. Представлена на виставці і нещодавно завершена робота ««Неупиваєма чаша». Над кожною роботою автор працював понад п'ять місяців.

В колекції Наталії Бугай представлені оберегові ляльки-мотанки, ляльки- травниці, обрядові ляльки, створені до релігійних свят- «Різдво Христове», «Коляда», «Великодня лялька», «Пасхальна голубка», «Маковійниця», «Трійця», «Купавка», «Покісниця», «Шестеручка», «Купавка», «Ведучка». Є ляльки- мотанки, що створені до пори року - «Горобинка», «Весна», ляльки-іграшки, сувенірні ляльки. Усі вони різні за розміром і конфігурацією. Особливо зворушливі ляльки-мотанки в образі України та лялька-мотанка «Наречена». А ще майстриня виготовила багато мотанок-оберегів в образі Ангелів для воїнів АТО.

Під час заходу прозвучали пісні на вірші Наталії Бугай у виконанні учнів загальноосвітнього закладу №18.

Виставка триватиме до 8 червня.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині обласна ...
Наступна новина: Закарпатське ТОВ применшило ...

КОМЕНТАРІ