На могилі волинського героя Небесної сотні свободівця Едуарда Гриневича встановили пам'ятний знак

На могилі волинського героя Небесної сотні свободівця Едуарда Гриневича встановили пам'ятний знак

05.06.15 13:13 0 545
На могилі героя Небесної сотні свободівця Едуарда Гриневича, в селі Деревок Любешівського району Волині, встановили та освятили пам'ятний знак. Подію приурочили до дня народження героя, якому 31 травня 2015 року мало би виповнитися 30 років. У заходах узяли участь представники Волинської обласної та Любешівської районної організацій ВО "Свобода".

Після освячення могили присутні поклали квіти до пам'ятного знака, вшанували хвилиною мовчання всіх борців за волю України, виконали національний славень.

Перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик наголосив: "Простий хлопець із поліської глибинки Едуард Гриневич мав у серці ту жертовність, яка рухала багатьма поколіннями українців у боротьбі за свою державу. Саме пасіонарність вирізняла цілі покоління українців в епохи козацької доби, ОУН та УПА, чия кров, як гордо підкреслював Едуард Гриневич, тече в його жилах. Ця жертовність притаманна героям Майдану, захисникам нашої Вітчизни, які зі зброєю в руках відстоюють нашу землю на сході України, в боротьбі з російським окупантом. Російсько-українська війна показала, що в нас уже виросло нове покоління героїв. Саме з їхніми мріями та ідеалами необхідно звіряти кожен свій крок у боротьбі за таку Україну, якою її хотіли би бачити наші національні герої".

Голова Любешівської районної організації ВО "Свобода" Анатолій Пушкін пригадав буремні часи Майдану, спільні поїздки с Едуардом Гриневичем та іншими побратимами На Майдан незалежності до столиці: "Та лютнева поїздка стала для друга Едуарда останньою – 20 лютого 2014 року він упав від снайперської кулі на Майдані, віддавши своє життя за Україну. Про неї він не раз казав матері, що в нього одна справжня любов – це Україна. А ще постійно повторював, що кривавий злодійський режим Януковича вони з побратимами неодмінно скинуть, чого б це їм не коштувало. І він його таки скинув – ціною власного життя, ставши прикладом служіння своєму народу".

Мати Едуарда Гриневича та його родина висловили вдячність свободівцям за допомогу в справі гідного вшанування пам'яти героїв Небесної сотні.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ