Волонтери з Львівщини передали на Донбас відремонтований бронетранспортер

Волонтери з Львівщини передали на Донбас відремонтований бронетранспортер

05.06.15 08:07 0 615
З Львівського бронетанкового заводу 3 червня 2015 року передали в зону бойових дій для прикордонників черговий БТР-60ПБ, відремонтований за кошти волонтерів-свободівців.

"За проханням побратимів зі сходу, небайдужі свободівці Львівщини, зокрема депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимир Тістик та Йосиф Ситник, а також самооборона Жовківщини та спонсори долучилися до ремонту уже третього бронетранспортера. На ремонт такої одиниці техніки потрібно щонайменше місяць та близько 100 тисяч гривень", – повідомив сотник Жовківської самооборони свободівець Михайло Дмитрів.

Як зазначив заступник начальника західного оперативного командування Олександр Книр, БТР-60ПБ 1970-го року випуску розбирали до корпусу: всі деталі перебирали та деякі міняли на нові. За його словами, БТР був у дуже поганому стані, стояв на черзі на утилізацію, однак працівникам Львівського бронетанкового заводу вдалося його відновити.

"Бронетранспортер за кілька днів відправлять на Донбас для потреб прикордонників та бійців, котрі зараз проходять службу на сході. Потребують ремонту та відновлення боєздатного стану ще чотири такі одиниці. До кінця літа на бронетанковому заводі та за сприяння підприємців Львівщини відремонтують і доставлять техніку бійцям для прикриття контрольованих пунктів в'їзду та виїзду, патрулювання доріг в сектор М (Донецька область, напрямок Маріуполя)", – зауважив депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимир Тістик.

Після офіційної передачі за традицією бронетранспортер освятив священик.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: План заходів закладів ...

КОМЕНТАРІ