Львівські правоохоронці нагадали малюкам «абетку безпеки» під час канікул

Львівські правоохоронці нагадали малюкам «абетку безпеки» під час канікул

05.06.15 13:08 0 609
До Львівського обласного радіо завітали представники Державтоінспекції. Правоохоронці спілкувалися у прямому ефірі з юними гостями студії - 7-річним Михайликом та його товаришем, 8-літнім Віталіком, та нагадали дітками «абетку безпеки» під час канікул.

Працівники ДАІ застерегли малечу від пустощів та розваг на дорозі, адже такі забави можуть обернутися чималими клопотами. Правоохоронці розповіли: тільки цьогоріч в області сталося 87 автопригод, внаслідок яких одна дитина загинула, ще 93 – травмувалися.

Найчастіше у ДТП потрапляють юні пішоходи. З початку року на Львівщині трапилось 49 таких випадків, у тому числі 15 – з вини дітей.

Найбільш типові помилки, які допускають маленькі пішоходи, - це раптовий вихід на дорогу або ж перехід проїзної частини у забороненому місці.

Ведуча ефіру Наталка Сохан поцікавилась у дітей, чи знають вони правила дорожнього руху та чи дотримуються їх. У відповідь один із хлопчиків, Михайлик, розповів, що переходить вулицю лише разом із дорослими. Малий школярик застеріг своїх ровесників від необережності на дорозі, адже влітку юних непосид очікує чимало ризиків та небезпек.

Працівники ДАІ також нагадали, що діткам такого віку можна кататися на велосипеді лише там, де немає машин – у парку, на стадіоні або майданчику. Виїжджати «двохколісним» на дорогу дозволено лише з 14-ти років.

Правоохоронці зауважили: безпека дітей на дорозі залежить, насамперед, від дорослих, тож закликали батьків щодня нагадувати малечі про правила дорожнього руху та показувати діткам тільки хороший приклад.

Під час ефіру йшлося також про безпеку перевезень організованих груп дітей, адже влітку чимало школярів вирушають на екскурсії чи на відпочинок у табори. Правоохоронці наголосили: безпека малечі – на особливому контролі Державтоінспекції, тож пильнуватимуть, аби такі перевезення відбувалися у відповідності до вимог законодавства.

Працівники ДАІ побажали дітям гарних і цікавих канікул та закликали їх завжди пам’ятати про «абетку безпеки» на дорозі.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ